Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ



 ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΩΝ στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική
– Με Απεργίες και Καταλήψεις Διαρκείας
– Με Συντονισμό και Κλιμάκωση σε όλο τον κλάδο
Οι συνάδελφοι στην Intracom, με συντριπτική πλειοψηφία σε μια μεγάλη γενική συνέλευση 600 ατόμων, έχουν προχωρήσει σε 48ωρη απεργία την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ενάντια στις 100 απολύσεις και τις μειώσεις μισθών που έχει αποφασίσει η διοίκηση της εταιρίας. 60 ακόμα συνάδελφοι είχαν απολυθεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι!

Μας μιλάνε για τους «νόμους της αγοράς», μας λένε ότι «δεν γίνεται αλλιώς» – οι ίδιες επιχειρήσεις και στελέχη που χρόνια τώρα δεν σταμάτησαν να μετρούν κέρδη και προκλητικά προνόμια! Πάνω στο χτύπημα των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων, στην εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, στη διαίρεσή μας σε δήθεν «καλούς» και «κακούς» εργαζόμενους, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής ελευθερίας και δράσης…
Εννοούν ότι πρέπει να γυρίσουμε στο Μεσαίωνα, να βουλιάξουμε στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να σώσουν τις επιχειρήσεις και το σύστημά τους. Αυτό σημαίνουν τα απανωτά μνημόνια, η έκρηξη των απολύσεων, της ανεργίας, της ακρίβειας και της φτώχειας, η διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών σχέσεων και των κοινωνικών υπηρεσιών, η γενίκευση μιας ανασφάλειας χωρίς τέλος.
Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε και σ’ όλο τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Πχ. πρόσφατα στη Wind η διοίκηση αυθαίρετα σταμάτησε να εφαρμόζει κομμάτια της επιχειρησιακής σύμβασης και όταν το σωματείο κινητοποιήθηκε με στάση εργασίας, επιστράτευσε εναντίον του την αστυνομία. Χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στον κλάδο τα τελευταία χρόνια (απολύσεις, δήθεν «οικειοθελείς αποχωρήσεις», μη ανανέωση συμβάσεων), οι υπεργολαβίες και η ενοικίαση εργαζομένων οργιάζουν, χιλιάδες συνάδελφοι δουλεύουν χωρίς συλλογική σύμβαση…
Συνάδελφοι, τα απανωτά μνημόνια και βάρβαρα μέτρα δείχνουν καθαρά ότι πια δεν μας προστατεύει ο παραμικρός θεσμός και νόμος. Όσο αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς των εργοδοτών ως «αναπόφευκτους», πάμε όλο και πιο γρήγορα προς τον πάτο. Όσες θυσίες ή υποχωρήσεις κι αν κάνουμε, δε θα σταματήσουν αυτούς τους κανίβαλους. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Δεν αποδεχόμαστε καμία απόλυση – παλεύουμε για να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι στη δουλειά. Δεν αποδεχόμαστε καμία μείωση μισθού – δεν μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε θυσία στην κρίση τους!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η απεργία στην Intracom πρέπει να σημάνει συναγερμό σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο στον κλάδο. Να βάλουμε στόχο να ενώσουμε, να συντονίσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Με κοινές μέρες δράσης, με Απεργίες και Καταλήψεις Διαρκείας, με μαζική συμμετοχή, με απεργιακά ταμεία και επιτροπές συμπαράστασης.
Να οργανώσουμε παντού έναν ξεσηκωμό, με διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στο υπουργείο εργασίας, με αποκλεισμούς δρόμων και υπηρεσιών. Με κάθε μέσο που θα κάνει το δίκιο μας να ακουστεί παντού. Αυτός είναι ο δικός μας μονόδρομος, έτσι έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε την αλαζονεία των επιχειρήσεων και στελεχών που μας πετούν στην ανεργία και την απόγνωση.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΕΝΩΝ στις Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική