Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο Γιάννης Ν. και ο Μάριος Ν. δεν είναι μόνοι τους! ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! Δευτέρα, 21/12, 11πμ



Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν και χτύπησαν βίαια φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη των ΕΑΑΚ, οι οποίοι και οποίες κατευθύνονταν προς την πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Τακτική δικάσιμο για το πρωί της Δευτέρας, στις 11πμ, έλαβε ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φοιτητών μετά την απολογία του στον εισαγγελέα το πρωί του Σαββάτου.
Ο φοιτητής πέρασε από την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά δεν αφέθηκε ελεύθερος για το Σαββατοκύριακο, και μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο δεύτερος συνεχίζεται να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου με χτυπήματα στο κεφάλι, μετά τον ξυλοδαρμό του από τους άνδρες των ΜΑΤ, και θα περάσει από τον εισαγγελέα όταν πάρει εξιτήριο.
Οι δύο φοιτητές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας, της εξύβρισης και της αντίστασης από κοινού, ενώ ένας από τους δύο αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου. 
Το πρωί του Σαββάτου, κατά την διάρκεια της κατάθεσης στον εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.