Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Στον αέρα το εργο στον αέρα οι εργαζόμενοι

Σε συνεχείς κινητοποιήσεις βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στο Μετρό της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις απολύσεις 70 εργαζομένων, οι οποίες, όπως καταγγέλουν, μεθοδεύτηκαν με την παράνομη μετατροπή των συμβάσεων τους από αορίστου σε ορισμένου χρόνου και την απομάκρυνσή τους από τα εργοτάξια άνευ αποζημίωσης.
Ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι απολύσεις είναι ενδεικτικός της σημερινής κατάστασης που ζούμε, με τα μνημόνια να καταστρέφουν όποιο κερδισμένο δικαίωμα των εργαζομένων έχει απομείνει.  
Φυσικά, σε αυτό το γεγονός εμπλέκονται η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και δεν θα μπορούσε να λείπει και το υπουργείο Υποδομών.
Ο προϋπολογισμός του έργου, που ήταν να τελειώσει το 2015, φαγώθηκε και τώρα θέλει να το αναλάβει ο Μπόμπολας, που σημαίνει ένας ακόμα προϋπολογισμός υλοποίησης του έργου θα πάει χαμένος...
Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των απολυμένων του ΜΕΤΡΟ και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα αυτό, γιατί είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.