Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ


Στην απεργιακή περιφρούρηση της Παρασκευής 6/5 στο κτίριο που στεγάζεται το τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου δανειζομένου προσωπικού τραπεζικού τομέα δέχθηκε επίθεση από στέλεχος της τράπεζας. Το τσιράκι της Τράπεζας Ν.Λ. δεν δίστασε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της τράπεζας, να ορμήσει στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της απεργιακής φρουράς σπρώχνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του και πετώντας στα σκαλιά της εισόδου την αντιπρόεδρο του Συλλόγου. Η εργαζόμενη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και θα πρέπει να επανέλθει για επανεξέταση μετά από οχτώ ημέρες αναρρωτικής άδειας, ύστερα από τον τραυματισμό της στη μέση. Για να κρατηθούν τα « προσχήματα» η εταιρεία δανειζομένου προσωπικού ICAP, όπου και άνηκε η εργαζόμενη, έστειλε επιστολή γνωστοποίησης «εργατικού ατυχήματος» στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου.

Όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα ο σύλλογος εργαζομένων ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS στο κτίριο όπου στεγάζεται το τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας, σε ένα χώρο με εκατοντάδες εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους ενοικιαζόμενοι τραπεζοϋπάλληλοι, η παρακώλυση συνδικαλιστικής δράσης είναι συνηθισμένο φαινόμενο (πριν από δύο μήνες δεν επιτράπηκε η διενέργεια εκλογών του Σωματείου στον χώρο δουλειάς). Οι προϊστάμενοι εκτοξεύουν απειλές ότι όποιος είναι στο σωματείο θα απολυθεί. Στην ICAP δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία και όποιος ζητά να πληρώνεται η υπερεργασία και η υπερωρία απειλείται με απόλυση.
Μετά την ψήφιση και του 3ου μνημονίου και μια σειρά από νομικές αποφάσεις που δικαιώνουν την εργοδοσία απέναντι σε σωματεία και τους αγώνες των εργαζομένων η κυβέρνηση έχει ανάψει το πράσινο φως στους εργοδότες να αποζημιώνονται ακόμα και στα εργατικά ατυχήματα. Χαρακτηριστική είναι η απόφαση στα φροντιστήρια Μπαχαράκη που εκδίκασαν 12.000 ευρώ σε αγωγή της εργοδοσίας απέναντι στο σωματείο των εκπαιδευτικών ΣΜΕΘ!!!. Ακόμα δύο νομικές αποφάσεις εκδίκασαν συνυπαιτιότητα σε εργαζόμενους που υπέστησαν θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα κατά την διάρκεια της εργασίας τους και έτσι δίνει την δυνατότητα στους εργοδότες να διεκδικήσουν αποζημιώσεις!!!!
Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω απέναντι στα τσακισμένα από τα μνημόνια δικαιώματά μας. Μόνος δρόμος η κλιμάκωση των αγώνων μας. Πρέπει τώρα να δημιουργηθεί Επιτροπή Αλληλεγγύης μαζί με τον σύλλογο εργαζομένων στην ICAP με εργαζόμενους- αλληλέγγυους από όλη την κοινωνία και να απαιτήσουμε
  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
  • ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ
  • ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αντεπίθεση Των Εργαζομένων http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/ τηλ. Επικοινωνίας 6984697263