Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Άμεση πρόσληψη - μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους

            Μαζικοί διορισμοί στα νοσοκομεία!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικά μέτρα, με μοναδικό στόχο να παραμείνει στην εξουσία. Μάλιστα στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης ετοιμάζονται να ψηφίσουν μια νέα σειρά αντιλαϊκών μέτρων με μείωση του αφορολόγητου, των συντάξεων και κυρίως τα εργασιακά που μετατρέπουν κυριολεκτικά τους εργαζόμενους σε δουλοπάροικους: κατάργηση των ΣΣΕ, νέα μείωση στον κατώτερο μισθό, κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το δικαίωμα στην απεργία, τις ομαδικές απολύσεις κτλ.

Η κυβέρνηση, με την απόφασή της να σταματήσει τις συμβάσεις με τους εργολάβους, υποτίθεται για να προσλάβει εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, στην πραγματικότητα προσπαθεί να εξοικονομήσει χρήματα από τα νοσοκομεία όχι για να βελτιώσει τις τραγικές ελλείψεις των νοσοκομείων που υπολειτουργούν, αλλά για να συνεχίσει να πληρώνει το χρέος στους τοκογλύφους-δανειστές!
Με τη συγκεκριμένη απόφαση η κυβέρνηση όχι μόνο θα προχωρήσει σε λιγότερες προσλήψεις (με ατομικές συμβάσεις και μειωμένα εργατικά δικαιώματα) αλλά κυρίως καταργεί το στοιχειώδες δικαίωμα της προϋπηρεσίας, και απολύει την πλειοψηφία από τους 8.000 εργολαβικούς εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω από τις πιο άθλιες συνθήκες εδώ και χρόνια στα νοσοκομεία. Οι εργαζόμενες-οι καλύπτουν τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των νοσοκομείων (λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού) και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν την άγρια εκμετάλλευσή (με συνεχείς μειώσεις στους μισθούς, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτη εργασία, εντατικοποίηση, αθρόες απολύσεις, απειλές, εκβιασμούς κτλ) από τις εργολαβικές-δουλεμπορικές εταιρείες (ISS, ΟΙΚΟΜΕΤ, Άλμπατρος κτλ.) που λυμαίνονται τα νοσοκομεία τόσα χρόνια, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ στις πλάτες των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενες-οι στις εργολαβίες δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες. Στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, στην αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων, πρέπει με δυναμικούς αγώνες να επιβάλλουν το δίκιο τους! Το παράδειγμα των καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών, των εργαζομένων στους Δήμους που εδώ και δύο χρόνια επιβάλλουν με αγώνες την ανανέωση των συμβάσεων τους και συνεχίζουν παλεύοντας για μονιμοποίηση, δείχνουν το δρόμο!
Να παλέψουμε όλοι μαζί και να επιβάλλουμε:

  • Άμεση πρόσληψη - μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους –
  • Μαζικοί διορισμοί στα νοσοκομεία!
  • Κατάργηση των εργολαβιών και του σύγχρονου δουλεμπορίου.
  • Δημόσια δωρεάν υγεία για όλους
  • Κάτω τα νέα αντεργατικά μέτρα-Κάτω παλιά και νέα μνημόνια!
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2310265730, antepithesitonergazomenon.blogspot.com