Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων της SKOT Α.Ε.!

Να σταματήσει τώρα η εκ περιτροπής εργασία – να καταβληθούν τα δεδουλευμένα!

Από την περασμένη Δευτέρα  βρίσκονται  σε κινητοποιήσεις  για ακόμη μια φορά οι εργάτες και οι εργάτριες της εταιρείας SKOT Α.Ε. Αυτή τη φορά ενάντια στην επιβολή εκ περιτροπής εργασίας των τριών ημερών τη βδομάδα (!) που επέβαλε η εργοδοσία από τις 15 Δεκεμβρίου.
Η SKOT Α.Ε. βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής και ανήκει στη χημική βιομηχανία. Αποτελεί ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα εργασιακών χώρων που έχουν μετατραπεί σε κάτεργα, καθώς έχουν εφαρμοστεί όλα τα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα.
Βάρβαρες μειώσεις μισθών, ίδρυση «ένωσης προσώπων» με πρωτοβουλία των διευθυντικών στελεχών της για να τσακίσει το σωματείο, μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, επιβολή  «εθελοντικών» παραιτήσεων/απολύσεων και την εκ περιτροπής εργασία, την ίδια στιγμή που αυξάνεται η εργασία «εργολαβικών» υπαλλήλων.

Οι 35 εργάτριες και εργάτες της SKOT A.E. που έχουν απομείνει, έχουν κατέβει επανειλημμένες φορές σε κινητοποιήσεις για να αντισταθούν σε αυτές τις επιθέσεις. Τώρα βρίσκονται κάθε μέρα έξω από το εργοστάσιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας, στις  24/2 πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, με αφορμή την τριμερή συνάντηση, παρουσία της εργοδοσίας και εκπροσώπων του υπουργείου, ενώ έχουν προγραμματίσει άλλη μια συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνα, την Πέμπτη 2 Μαρτίου.
Πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων στην SKOT Α.Ε! Τα παραδείγματα αυτοδιαχείρισης, στα επισιτιστικά καταστήματα στην Θεσσαλονίκη (applebee’s, Barθelonica), των εργοστασίων ΒΙΟΜΕ και ΡΟΜΠΕΝ, καθώς και της ΕΡΤ-ΟΡΕΝ, δείχνουν τον δρόμο.
Με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και μαχητικούς μας αγώνες να εξεγερθούμε ενάντια στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα όπως η SKOT A.E. Να σταματήσουμε την απαξίωση της εργατικής δύναμης, τη συνολική καταστροφή του παραγωγικού ιστού που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση, μνημόνια, ΕΕ. Να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις.
 –
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ