Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Να τσακίσουμε τα Μνημόνια και όλες τους χαφιέδες υπηρέτες τους
Κάτω το  Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

  Με αφορμή την εξαγγελία της 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 29/6 και όσο ήταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έβγαλε παραγγελία με την οποία ζητά από την ομοσπονδία να χορηγηθεί στη Γενική Ασφάλεια αντίγραφο της απόφασης για την κήρυξη της απεργίας και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, καθώς και τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των μελών που ψήφισαν σχετικώς!


  Η παραπάνω ενέργεια είναι εξοργιστική αλλά και εξαιρετικά επικίνδυνη. Αποτελεί ωμή επέμβαση του αστικού κράτους και των μηχανισμών του στην εσωτερική λειτουργία των οργάνων της εργατικής τάξης, όπως είναι τα Σωματεία και πόσο μάλλον η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μία από τις μεγαλύτερες ομοσπονδίες εργαζομένων. Επαναφέρει ταυτόχρονα τα σύγχρονα «πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων» καθώς τα πιο πρωτοπόρα στοιχεία και αγωνιστές της εργατικής τάξης θα φακελώνονται από την ασφάλεια.

  Αυτές οι πρακτικές δεν είναι καινούργιες για τους αστούς και τα τσιράκια τους, αλλά την ανασύρουν από το συρτάρι των πιο  σκοτεινών στιγμών της ιστορίας του ελληνικού εργατικού κινήματος. Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε  ήταν κατά τη διάρκεια του μετεμφυλιακού κράτους, ενός κράτους ζόφου και τρόμου που οικοδομήθηκε πάνω στην ήττα του προλεταριάτου. Αυτό προσπαθούν να κάνουν και τώρα!

  Το συγκεκριμένο γεγονός είναι προάγγελος της κατάστασης που προετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, δανειστές και τοκογλύφοι, παλιά και νέα μνημονιακά καθάρματα για τους εργαζόμενους. Μέσα στις αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις» για τα εργασιακά που έχουν ήδη αποφασίσει για το Σεπτέμβρη, είναι και ο δραματικός περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης εργαζομένων και Σωματείων (αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων γι απεργία, νομιμοποίηση λοκ άουτ κ.ά.)

  Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως όσο ο ελληνικός καπιταλισμός βουλιάζει μέσα στην κρίση, η αστική τάξη ετοιμάζεται και εξοπλίζεται. Για να θωρακίσει το σάπιο μνημονιακό καθεστώς της και να επιβάλει στην εργατική τάξη ένα νέο μοντέλο εκμετάλλευσης όπου οι εργαζόμενοι θα θυμίζουν περισσότερο δουλοπάροικους. Επανεξοπλίζει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που έχει επανέλθει ακόμη πιο βίαιο για να τσακίσει όχι μόνο τους αγώνες των εργαζόμενων αλλά και τη δυνατότητά τους να τους πραγματοποιούν. Ενισχύει της κατασταλτική νομοθεσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, περιορίζουν συνεχώς δημοκρατικά δικαιώματα και  ελευθερίες των εργαζομένων.

  Να τους καταστρέψουμε λοιπόν πριν μας καταστρέψουν! Δεν θα γίνουμε «θυσία» στο χρεωκοπημένο σύστημά τους. Δε θα τους επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε ανθρώπινη χωματερή, σε εξαθλιωμένα αντικείμενα εκμετάλλευσης. Δε θα επιτρέψουμε να μετατρέψουν την κοινωνία σε εφιάλτη, όπου θα επικρατεί ο τρόμος και ο χαφιεδισμός. Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να αντεπιτεθούμε.
Απέναντι στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας, πρέπει να εξαπολύσουμε το δικό μας πόλεμο. Να τελειώσουμε μια και καλή με τα μνημονιακά σκουπίδια και όλους τους υπηρέτες τους. Να οργανώσουμε τους   μαχητικούς κα αποφασιστικούς αγώνες μας,  για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, τα δικαιώματά μας, την αξιοπρέπεια μας, το δικαίωμά μας στη ζωή.


Aντεπίθεση των Εργαζομένων