Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ PUBLIC ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!


ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ PUBLIC ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ 
ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Μια πρώτη νίκη για να καταργήσουμε το νόμο στην 
πράξη!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους των εμπορικών καταστημάτων σε ανοιχτή συζήτηση
-συνέλευση για να οργανώσουμε συλλογικά τον αγώνα μας ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία
την Τετάρτη 26 Ιουλίου στις 21:30,
στο πολιτιστικό Στέκι Ίσκρα (Αμύντα 12, δίπλα στην Αρχαία αγορά)
Στo κατάστημα Public της Θεσσαλονίκης (στην Τσιμισκή), επωφελούμενοι της υπουργικής απόφασης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή πως την Κυριακή 23/7 θα λειτουργήσει. Με αυτόν τον ταπεινωτικό τρόπο τους έδειξε ότι όχι μόνο δε μπορούν να έχουν προσωπική ζωή αλλά ότι γι' αυτούς είναι απλά οι μηχανές που παράγουν τα κέρδη τους και δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά σ' αυτό.


Προφανώς ο τελικός σκοπός είναι να παγιώσουν το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων όλες τις Κυριακές από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο και πολύ σύντομα, και τις 52 Κυριακές του έτους! Τα σχέδιά τους όμως δεν ευδοκιμήσαν (το κατάστημα παρέμεινε κλειστό!), λόγω της άμεσης αντίδρασης των εργαζομένων, καθώς και την πίεση που ασκήθηκε από την Αντεπίθεση των Εργαζομένων: άμεση ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα!
Βέβαια η συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στην καταπάτηση των ελάχιστων δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει: Επωφελούμενη από τα Μνημόνια και τα αντεργατικά μετρά δε διστάζει να προχωρά με κάθε ευκαιρία σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας: άνοιγμα των καταστημάτων της παρανόμως τη Δευτέρα 5/6 (δείτε εδώl) απολύσεις, χρήση του διευθυντικού δικαιώματος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με τέτοιο τρόπο μάλιστα (5ωρη Κυριακάτικη εργασία) ώστε κατά τις εργάσιμες Κυριακές οι εργαζόμενοι να μην δικαιούνται προσαυξήσεις και επιπλέον ρεπό, κάλυψη των ταμειακών ελλειμμάτων από την τσέπη των εργαζομένων, συμβάσεις με τον κατώτερο μισθό χωρίς επιδόματα και πολλές φορές με ημιαπασχόληση, ατομικές πωλήσεις με μόνο στόχο τον κανιβαλισμό των εργαζομένων και το καζάνι δεν έχει πάτο…
Το «παράδειγμα» των Public θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, ακόμη κι αν αρκετές από αυτές διαφωνούν με το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές.  Ήδη τα καταστήματα του ομίλου Zara άνοιξαν αυτήν την Κυριακή ακολουθώντας την ίδια τακτική, δηλαδή ενημέρωση των εργαζομένων την τελευταία στιγμή.
Καλούμε τους εργαζόμενους των Public και όλων των εμπορικών καταστημάτων του κλάδου να αντισταθούμε με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ατομικοποίησης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και να απαντήσουμε με συλλογικό τρόπο. Κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στην κρίση και τα μνημόνια. Οργάνωση και επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, πρέπει να είναι η απάντηση μας για να σταματήσουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι,
επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας σε περίπτωση εργοδοτικών αυθαιρεσιών
τηλ: 2310265730 blog: http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/
Αντεπίθεση των εργαζομένων στο Εμπόριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου