Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Συγκέντρωση υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας: Κυριακή 8 Οκτώβρη 10πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!
Συγκέντρωση υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας:
Κυριακή 8 Οκτώβρη 10πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους
Οι αντιστάσεις πυκνώνουν! Οι αγώνες πληθαίνουν! Έχουμε την δύναμη! Στη σθεναρή αντίθεση των συναδέλφων-ισσων όλου του προηγούμενου διαστήματος προστέθηκε την Κυριακή 10/9 η απόλυτα επιτυχημένη και με καθολική συμμέτοχη απεργία των εργαζομένων στα Notos! Στις 17/9 (2η Κυριακή που επιχειρήθηκε άνοιγμα των καταστημάτων λόγω της ΔΕΘ) με την παρουσία αρκετού αριθμού συναδέλφων έξω από τις εισόδους των καταστημάτων καταφέραμε ξανά το Notos και το Public να κατεβάσουν ρολά.

Από την πρώτη Κυριακή (23/7) εφαρμογής της υπουργικής απόφασης για την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, οι εργοδοσίες της PUBLIC και του ομίλου INDITEX (Zara, Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius), ανακοίνωσαν, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, τσαλαπατώντας για μια ακόμη φορά την αξιοπρέπεια των εργαζομένων τους, απαξιώνοντας την προσωπική ζωή τους και αποδεικνύοντάς τους ότι μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα!
Η εναντίωση όμως των εργαζομένων, με την αμέριστη συμπαράσταση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων και άλλων συναγωνιστών από τον Συντονισμό ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, (ανακοίνωση στήριξης, κάλεσμα σε κινητοποίηση κ.τ.λ.), κράτησαν τα καταστήματα της PUBLIC κλειστά. Ο όμιλος INDITEX λειτούργησε, όμως με τους αποκλεισμούς που πραγματοποιήσαμε, στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα: Ποτέ δουλειά την Κυριακή! Τα παραπάνω καταστήματα παρέμειναν κλειστά τόσο την Κυριακή 30/7, όσο και τις επόμενες Κυριακές, αλλά τώρα επιχειρούν πάλι να επαναφέρουν των άνοιγμα των καταστημάτων τις εναπομείνασες Κυριακές διαιρώντας τους εργαζόμενους. Δεν πρέπει να τους περάσει!
Ήταν μια πρώτη νίκη, που έδωσε δύναμη και θάρρος και στους υπόλοιπους εργαζόμενους του κλάδου (δείτε ανακοινώσεις εργαζομένων LIDL, ΙΚΕΑ, MediaMarkt κ.τ.λ.).
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο τελικός σκοπός τους είναι να παγιώσουν το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους! Να εφαρμόσουν παντού την επταήμερη εργασία! Να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους!
Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα των εργοδοτών που προσπαθούν να μας διασπάσουν με δόλιους τρόπους. Ζητώντας να δουλεύουν μόνο όσοι θέλουν ή όσοι μπορούν, στοχοποιούν τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα αρνηθούν. Σε κάθε κατάστημα, όλοι οι εργαζόμενοι, μαζί, να ξανα-δηλώσουν συλλογικά, ότι δεν δέχονται να δουλεύουν Κυριακές!
Το μέτρο της Κυριακάτικης εργασίας, είναι μέρος της άθλιας ταξικής επίθεσης σε όλους τους εργαζόμενους! Οι κανίβαλοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Τσίπρα, ετοιμάζουν νέα επίθεση μέχρι τον Δεκέμβρη, με την ψήφιση 113 μέτρων (!) ενόψει της 3ης αξιολόγησης: χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, νέο Συνδικαλιστικό Νόμο - για να κάνουν αδύνατη την απεργία, για να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση με το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες! Έχουν στόχο να ποινικοποιήσουν και να απαγορεύσουν την οποιαδήποτε αγωνιστική διεκδίκηση ή κινητοποίηση, ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Προσπαθούν να επιβάλλουν ένα νέο σύστημα εκμετάλλευσης των εργαζομένων, με συνεχή μνημόνια (τουλάχιστον μέχρι το 2060!), νέες μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις κ.τ.λ.
Έχουμε τη δύναμη, εμείς οι εργαζόμενοι, όπως δείχνουν οι συνεχείς κινητοποιήσεις μας, όταν είμαστε ενωμένοι, με αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση με πίστη στις δυνάμεις μας να μπορούμε να υπερασπίζουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας. Επιβάλλεται να μην επαναπαυτούμε, αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους  να τους σταματήσουμε. να αντισταθούμε με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ατομικοποίησης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν! Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, για να σταματήσουμε συντονισμένα τη νέα επίθεση που θα μας επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας
τηλ: 2310265730,  blog: www.antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/




Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο