Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Δολοφονική επίθεση φασιστών κατά μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο

Όχι άλλες δολοφονικές επιθέσεις στα αδέρφια μας, τους μετανάστες
Να τσακίσουμε τους φασίστες!

Στις 7 Οκτώβρη, στην Γκορυτσά Ασπρόπυργου, ομάδα Χρυσαυγιτών φασιστών επιτέθηκε με μαχαίρια και σιδηρογροθιές σε μετανάστες εργάτες γης την ώρα που εργάζονταν. Περικύκλωσαν το χωράφι και άρχισαν να τους χτυπούν και να τους βρίζουν. Τα θύματα, ο Ασφάκ Μαχμούντ και ο Βακάς Χουσείν φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τα πλευρά.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάρτη και Απρίλη, στην ίδια περιοχή, πραγματοποιήθηκε σειρά επιθέσεων από συμμορίες φασιστών κατά μεταναστών εργατών, όχι μόνο στα χωράφια που εργάζονταν, αλλά και στα σπίτια τους. Η αστυνομία αντί να συλλάβει τους φασίστες, συνέλαβε τα θύματα!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, η επίθεση δεν ήταν τυχαία αλλά έγινε με σκοπό να τρομοκρατήσει, για άλλη μια φορά, τους μετανάστες της περιοχής. Επίσης, ο Τ. Ασλάμ τόνισε ότι Ασφάκ Μαχμούντ, ο πιο βαριά τραυματισμένος από τους δύο εργάτες, ήταν από αυτούς που συμμετείχαν στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις ζητώντας από τους εργάτες να μην φοβούνται να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που δέχονται.
Η αποθράσυνση της Χρυσής Αυγής, με την ανοχή της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  προσπαθεί να έρθει στα πράγματα με τη βία όπως και στο πρόσφατο παρελθόν. Πατάει πάνω στην συγκάλυψη και ατιμωρησία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η ναζιστο-συμμορία παραμένει μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος.
Ο φασισμός και η Χρυσή Αυγή δεν ξεριζώνονται με δικαστικές αποφάσεις ή με την αστική νομιμότητα. Πρέπει να οργανωθούμε για να τους σταματήσουμε  μια για πάντα! Απέναντι στο φασισμό, ο μόνος δρόμος είναι η ενίσχυση των αγώνων μας, ένα ταξικό μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων