Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας
Κάτω η αντιδραστική/μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντελώς αιφνιδιαστικά κατέβασε στην Βουλή τροπολογία στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 που καταργεί επί της ουσίας το Δικαίωμα της απεργίας, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε  με αιματηρούς αγώνες. Τόση είναι η αθλιότητα των μνημονιακών του ΣΥΡΙΖΑ που την κατέβασαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Δευτέρα 4/12 για να ψηφιστεί την Τρίτη 5/12 (!) και σε άσχετο νομοσχέδιο, ξεφτιλίζοντας ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία του αστικού κοινοβουλίου.

Στην ίδια αντεργατική και φασιστικής έμπνευσης τροπολογία που η μνημονιακή κυβέρνηση συμφώνησε  με την τρόικα κρυφά και μέχρι τώρα το απέκρυπτε από τους εργαζόμενους και προσπαθούσε να αποκομίσει όλους με τις δήθεν αυξήσεις των επιδομάτων για τα παιδιά, προβλέπεται ακόμη κάτι το αδιανόητο: Για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη. Η τροπολογία αυτή είναι ουσιαστικά αντιγραφή παλαιότερης απόφασης του Άρειου Πάγου και επιπλέον προβλέπει η δικαστική απόφαση να είναι τελεσίδικη, πράγμα που σημαίνει 10-15 χρόνια.
Η αιφνιδιαστική κίνηση  της Κυβέρνησης και το περιεχόμενο της τροπολογίας δείχνουν  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι μνημονιακές δυνάμεις είναι υποταγμένες  και υλοποιούν  τις αντιδημοκρατικές, αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΈ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο. Πάλι αιφνιδιαστικά η αντιδραστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την τροπολογία και ότι θα την κατεβάσει σε άλλο νομοσχέδιο. Μάλλον είναι σίγουρο ότι όταν θα ξαναέρθει η τροπολογία θα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα της απεργίας και θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένο προς τις απαιτήσεις της τρόικας και του κεφαλαίου, δηλαδή για την απεργία να απαιτείται το 50% συν 1 των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου και όχι των ταμιακώς εντάξει όπως είναι η διατύπωση της τροπολογίας.
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να αντιδράσουν άμεσα απέναντι στη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων που έχουν σαν στόχους τη συντριβή του βιοτικού τους επιπέδους, των εργασιακών σχέσεών τους και με την παρούσα τροπολογία τα  συνδικαλιστικά τους δικαιώματα και την παράδοσή τους στην αρπακτικότητα του κεφαλαίου και κάθε μαυραγορίτη επιχειρηματία. Η Γενική απεργία της 14 Δεκέμβρη πρέπει να είναι η αρχή και η προετοιμασία της Γενικής Απεργίας Διαρκείας για να συντρίψουμε τους δήμιους της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων