Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι! Έχουν κι αυτοί δικαιώματα!

Nεκρός 57χρονος κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων

Οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι! Έχουν κι αυτοί δικαιώματα!

Ένας 57χρονος κρατούμενος έχασε τη ζωή του χτες στις φυλακές Τρικάλων! Είναι ο τέταρτος νεκρός κρατούμενος στη σειρά σε διάστημα μόνο λίγων ημερών ! Προηγήθηκαν ο θάνατος ενός 32χρονου οροθετικού που απεβίωσε εγκαταλελειμμένος στην απομόνωση, ενός επίσης 32χρονου που αυτοκτόνησε και ενός 26χρονου που πέθανε από οδοντικό απόστημα για το οποίο κανείς δε νοιάστηκε να προσφέρει τη στοιχειώδη ιατρική βοήθεια.
Ουσιαστικά μιλάμε για ένα σωφρονιστικό σύστημα εκδίκησης και εξόντωσης κατατρεγμένων ανθρώπων της κοινωνίας που σε καμία περίπτωση δεν έχει χαρακτήρα επανένταξης… Μια κρεατομηχανή που συνθλίβει τους πιο αδύναμους και επιβάλλεται μέσω του φόβου. Ενώ την ίδια στιγμή οι πραγματικοί εγκληματίες – μεγαλοβιομήχανοι, εφοπλιστές, τα ναζιστικά καθάρματα της Χρυσής Αυγής που έχουν διαπράξει τόσα εγκλήματα σε βάρος μεταναστών και αγωνιστών, μαυραγορίτες εργοδότες που μεταχειρίζονται τους εργαζόμενους σα δούλους κ.ά. -αλωνίζουν ελεύθεροι.

Οι ηθικοί αυτουργοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, όχι μόνο για τη ζωώδη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, αλλά γενικά σε όλη την κοινωνία είναι οι παλιές μνημονιακές κυβερνήσεις με αποκορύφωμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Ψήφισαν και συνεχίζουν να ψηφίζουν τα πιο βάρβαρα μνημόνια καταργώντας τα δικαιώματά μας, καταπατώντας τις ελευθερίες μας, βυθίζοντας τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην απόλυτη εξαθλίωση. Με μαχητικούς αγώνες, ενότητα και αλληλεγγύη να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα μέσα και έξω από τις φυλακές.  
  • Όχι στη φυσική και ηθική εξόντωση των κρατουμένων
  • Διεύρυνση των δικαιωμάτων και ελευθεριών τους
  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης/ περίθαλψης/ σίτισης
  • Να εφαρμοστεί η νομοθεσία αδειοδότησης
                            Αντεπίθεση των Εργαζομένων