Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Συμμετέχουμε στις εκλογές της ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ -ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Συμμετέχουμε στις εκλογές της ΕΝΩΣΗΣ 

ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ!
Συνάδελφοι-ισσες, τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης που συνεχίζεται αμείωτη-παρά τα όσα αντίθετα παπαγαλίζει η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι λοιποί μνημονιακοί- έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα μας που προσπαθεί να μας μετατρέψει σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
Ειδικά στον κλάδο του Εμπορίου, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία. Με τις κινητοποιήσεις μας, εμείς οι εργαζόμενοι, δείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κυβέρνησης-δανειστών-εργοδοτών αρκεί να είμαστε ενωμένοι-ες να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και πάνω απ’ όλα με αλληλεγγύη. Ταυτόχρονα όμως φανήκαν και οι τρανταχτές αδυναμίες μας που δεν μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε νικηφόρα την υπεράσπιση των δικαιώματών μας.

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει και σ’ αυτό θέλει να συμβάλει η Αντεπίθεση των Εργαζομένων. Γι αυτό με άλλες συλλογικότητες και αγωνιστές δημιουργήσαμε τον συντονισμό δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας και οργανώσαμε δράσεις (κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς, πορείες, ενημερώσεις, παρεμβάσεις για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας, τις λευκές νύχτες, black Fridays κτλ) για να τα σταματήσουμε.
Παράλληλα συμμετέχουμε και στο σωματείο μας, την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης την οποία θα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε ενισχύοντας τις δυνάμεις που δείχνουν στην πράξη ότι μπορούν και θέλουν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, με σκοπό την απόκρουση της επίθεσης και την αντεπίθεση μας για να επιβάλλουμε τα δίκαια αιτήματα μας.
Πιστεύουμε ότι η μόνη λύση και διέξοδος για εμάς τους εργαζόμενους, είναι να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, Να οργανωθούμε, στα Σωματεία μας, να στήσουμε παντού Επιτροπές Αγώνα σε κάθε μαγαζί και επιχείρηση. Χρειάζονται αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και και αυτό απαιτεί την άμεση/ενεργητική συμμετοχή του καθενός μας στην οργάνωση αυτών των αγώνων. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την μάχη!
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει τεράστιες ευθύνες καθώς άφησε τα πράγματα να τελματώσουν λέγοντας ότι ήρθε η «κυβέρνηση της αριστεράς» που θα τ’ άλλαζε όλα, πράγμα που αποδείχθηκε - εγκληματική άγνοια - προδοσία. Αντί να οργανώσουν τους αγώνες περίμεναν τον Σκουρλέτη να πάει πάλι το βασικό μισθό στα 751€, δήθεν ν’ αποκαταστήσει την κυριακάτικη αργία και να περάσει τα περίφημα 21 σημεία που δεν ήρθαν ποτέ. Ακόμα όμως και μετά τη μνημονιακή μετάλλαξη, όχι μόνο ήταν απούσα, αλλά ουσιαστικά εμπόδιζε τους συναδέλφους που ήθελαν να αντισταθούν. Έτσι δεν προκήρυξε απεργίες τις Κυριακές που επιχείρησαν το άνοιγμα καταστημάτων, δεν ενημέρωσε, δεν οργάνωσε και κυρίώς δεν κινητοποίησε τους συναδέλφους-ισσες.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ακολούθησε την πολιτική της απομόνωσης, της διάσπασης των αγώνων και της κλασικής κατηγορίας, ότι δήθεν φταίνε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γιατί δε συμμετέχουν κτλ.. Ελέγχοντας πλήρως την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και αδρανοποιώντας την, συμμετείχε σε «κινητοποίηση» μόνο όποτε θυμόταν να κηρύξει απεργία η Ομοσπονδία (σχεδόν ποτέ!),. αφήνοντας τους εργαζόμενους-ες ανυπεράσπιστους και ακάλυπτους απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Και βέβαια η όποια «κινητοποίηση» τους πάντα στα πλαίσια της αστικής νομιμότητας μη διαταράσσοντας ουσιαστικά την λειτουργία των καταστημάτων.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, η «Αντεπίθεση στο Εμπόριο» είναι μέρος της «Αντεπίθεσης των Εργαζομένων», της συνδικαλιστικής παράταξης - δύναμης που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί μέσα από άμεσους, αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες και κινητοποιήσεις να ανοίξει και να δείξει τον δρόμο της νίκης για τους εργαζόμενους. Οι αγώνες στο εστιατόριο Βanquet, στα Applebees, στα Goodys, στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, στα Ble, στον «Καφεναί» στα φροντιστήρια Μπαχαράκη και αλλού, αποτέλεσαν και αποτελούν παραδείγματα για το πώς πρέπει να παλεύουμε και να νικάμε. Για να υπερασπίσουμε κάθε θέση εργασίας και κάθε δικαίωμα χρειάζεται πλέον αποφασιστικούς, μαχητικούς και αυτο-οργανωμένους αγώνες.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενες και εργαζόμενοι στο Εμπόριο, στηρίξτε την «Αντεπίθεση στο Εμπόριο» και την «Αντεπίθεση των Εργαζομένων», για να οικοδομήσουμε μια νέα αγωνιστική και ταξική δύναμη, για να βγούμε νικητές στην σκληρή, ανελέητη σύγκρουση που ανοίγεται μπροστά μας, για να ανοίξουμε τον δρόμο στην οριστική ανατροπή και την ριζική διέξοδο από την κρίση. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας ενάντια στα αμύθητα κέρδη/πλούτη μιας χούφτας καπιταλιστών, των δανειστών-τοκογλύφων και των τραπεζιτών.
Ήρθε η ώρα να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:
  • Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά
  • Καμία λευκή νύκτα
  • Καμία black Friday
  • Κάτω τα μνημόνια
  • Απαγόρευση των απολύσεων
  • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων
  • Γενική Απεργία Διαρκείας 
Συμμετέχουμε στις εκλογές της ΕΝΩΣΗΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
που θα πραγματοποιηθούν στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Αριστοτέλους 32, τις παρακάτω μέρες και ώρες:

Τρίτη 27 Φλεβάρη 10.00-18.00
    Τετάρτη 28 Φλεβάρη 11.00-19.00
Πέμπτη 1 Μάρτη 10.00-18.00
      Παρασκευή 2 Μάρτη 10.00-18.00
Κυριακή 4 Μάρτη 12.00-20.00 
----------------------------------------
Δευτέρα 5 Μάρτη 10.00-18.00 
Στα καταστήματα Νοtos, Τσιμισκή

Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μας, τηλ: 2310265730
blog: www.antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/

Σ υναδέλφισσες & συνάδελφοι, στηρίζουμε-ψηφίζουμε:
Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο