Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Αυξάνεται η λίστα των εργατικών δολοφονιών

Αυξάνεται η λίστα των εργατικών δολοφονιών 

Άλλοι τρεις νεκροί προστέθηκαν στην μαύρη λίστα των εργατικών δολοφονιών. Το πρωί της Δευτέρας 30/4 στην περιοχή Ποταμιά Τήνου, απορριμματοφόρο του δήμου έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε γκρεμό περίπου 100-120 μέτρων. Στο όχημα επέβαιναν τρεις υπάλληλοι στην καθαριότητα. Από τους υπαλλήλους, οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί και τραυματισμένος ένας ακόμη ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού. Την Τετάρτη 2/5 εξέπνευσε 28χρονος διανομέας σε καφέ της Λάρισας, που νοσηλεύονταν τραυματισμένος στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μετά από τροχαίο την ώρα της δουλειάς, όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με φορτηγό.
 Τα μνημονιακά χρόνια υπάρχει τεράστια αύξηση των εργατικών «ατυχημάτων». Ενδεικτικά το 2016 σημειώθηκαν 6.500, από τα οποία 73 θανατηφόρα. Για το 2017 υπάρχει εκτίναξη και ειδικά των θανατηφόρων (υπολογίζεται αύξηση 15%, θα ξεπεράσουν τα 7.000, περίπου είκοσι ανά ημέρα)! Αν μάλιστα προστεθούν και όσα δεν δηλώνονται, από ανασφάλιστους κυρίως εργαζόμενους, τότε ο αριθμός πραγματικά εκτοξεύεται.
Πρόκειται για συνειδητά εγκλήματα σε βάρος της εργατική τάξης! Όπως γνωρίζουμε και το βιώνουμε καθημερινά, οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλείας μας είναι τραγικές: Οι εργοδότες μας μετατρέπουν σε σύγχρονους δουλοπάροικους, με εντατικοποίηση της εργασίας, εξαντλητικά ωράρια, με παράλληλα καθήκοντα, έχοντας μας ανασφάλιστους ή μισοασφαλισμένους, με ένα ξεροκόμματο για μισθό και κυρίως με την παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Όλη αυτή η ασυδοσία αναπόφευκτα οδηγεί σε δυστυχήματα – δολοφονίες.
Ξέρουμε όμως πως αυτοί οι θάνατοι δεν είναι ατυχήματα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά δολοφονίες! Ένα οργανωμένο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της εργατικής τάξης, της χώρας συνολικά. Ένα ακόμη αιματοβαμμένο επεισόδιο, στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που επέβαλε ο μνημονιακός φασισμός στους εργαζόμενους.
 Να μην συνηθίσουμε την πραγματικότητα που θέλουν να μας επιβάλουν. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στην κόλαση που μας έχουν επιβάλει! Δεν αντέχουμε άλλες απώλειες! Πρέπει να τους τελειώσουμε, πριν μας τελειώσουν. Να ξαναπιάσουμε το νήμα της οργάνωσης και του αγώνα, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων