Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΘ!


ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΑΘ!

Στο καλάθι της ανεργίας έχουν πεταχτεί τους τελευταίους 3 μήνες 87 συμβασιούχοι της ΕΥΑΘ, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν στην εταιρεία για περισσότερο από 8-10 χρόνια και απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, παρότι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας. Αυτό έγινε με την πρόφαση ότι οι προσλήψεις στην ΕΥΑΘ, πλέον, πρέπει να γίνονται με προκήρυξη εθνικού διαγωνισμού και οι συμβάσεις τους (κατά τον χρόνο ισχύος τους) δεν υπόκειταν σε κάτι τέτοιο. Έτσι, για να καλυφθούν οι πλέον άδειες θέσεις, η κυβέρνηση δημοσίευσε προκήρυξη για νέες προσλήψεις στην οποία φυσικά μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι συμβασιούχοι. Βέβαια, το παράλογο ήταν, πως σε αυτό τον διαγωνισμό δεν αναγνωρίστηκε η χρόνια προϋπηρεσία τους στην εταιρεία, με αποτέλεσμα να μην προσληφθεί κανείς, εκτός από έναν!!! Μάλιστα, ξεδιάντροπα, προτού τους δείξουν την πόρτα της εξόδου, τους υποχρέωσαν να εκπαιδεύσουν τους αντικαταστάτες τους.

Από τότε, οι συμβασιούχοι προσέφυγαν σε ένδικα μέσα τα οποία οδήγησαν σε αρνητικά αποτελέσματα (τα οποία εκμεταλλεύτηκε η διοίκηση της ΕΥΑΘ για να επιμείνει και να απορρίψει οποιοδήποτε σενάριο επαναπρόσληψης), ενώ ξεκίνησαν και καθημερινές κινητοποιήσεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ (επί της Εγνατίας), με τις οποίες διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους. Τεράστια ευθύνη φέρει η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, η οποία συμβαδίζοντας με την εργοδοσία, τους αφήνει τελείως ανυπεράσπιστους, με αισχρές δικαιολογίες, δηλ. ότι δεν είναι μόνιμοι εργαζόμενοι, οπότε και δεν μπορούν να γραφτούν κ.α!
Ο πραγματικός λόγος της απόλυσής τους βρίσκεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την ΕΥΑΘ. Στα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης ορίζεται το ξεπούλημα ό,τι έχει απομείνει από τον δημόσιο πλούτο (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ κ.τ.λ.).
Για τον λόγο αυτό, ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους συγκεκριμένους συμβασιούχους, αλλά όλους τους εργαζόμενους της πόλης που θα επωμιστούμε το βάρος ενδεχόμενης πώλησης της ΕΥΑΘ (αύξηση των τιμολογίων, υποβάθμιση ποιότητας του νερού κ.α.).
Είναι απόλυτη ανάγκη, τώρα, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλιούνται όλες οι πρώην ΔΕΚΟ (Λιμάνια, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ κ.α.), οι εργαζόμενοι ξεπερνώντας την συνδικαλιστική γραφειοκρατία που όχι μόνο δεν οργανώνει αγώνες αλλά σπέρνει τεχνητούς διαχωρισμούς (μόνιμοι-συμβασιούχοι, παλιοί-νέοι κ.τ.λ.) να προχωρήσουν με κοινούς αγώνες, καλώντας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές σε απεργία διαρκείας. Με κύρια αιτήματα: την επανεθνικοποίηση κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο όλων των πρώην ΔΕΚΟ, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, την κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών νόμων.

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ
- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ & ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ


ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 2310265730, antepithesitonergazomenon.blogspot.com