Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Νεκρός 56χρονος εργάτης σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην Πάτρα


Νεκρός 56χρονος εργάτης σε κατάστημα σούπερ μάρκετ στην Πάτρα


Ο 56χρονος εργαζόμενος σε κατάστημα της επιχείρησης «ΑΒ Βασιλόπουλος», σκοτώθηκε πέφτοντας από ύψος 3,5 μέτρων, όταν, ενώ εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε οροφή δωματίων συντήρησης εμπορευμάτων, υποχώρησε η οροφή.Το κατάστημα όμως συνέχισε να λειτουργεί.
Όπως αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, «ενώ ο συνάδελφος ήταν νεκρός μέσα στον χώρο εργασίας του, για δύο περίπου ώρες η επιχείρηση δεν σταμάτησε την λειτουργία της στο όνομα του κέρδους». Η επιχείρηση σε σχετική ανακοίνωση είχε το θράσος να αναφέρει: «η οικογένεια της ΑΒ Βασιλόπουλος δηλώνει συγκλονισμένη… το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό σήμερα από τις 16.00 το απόγευμα καθώς θα απευθύνουμε το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μας συνάδελφο».
Πλέον τα εργατικά δυστυχήματα–δολοφονίες φαντάζουν την τραγική μοίρα της εργατικής τάξης μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα των μνημονίων και του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Για την ζωή μας και το μέλλον μας όμως ας αποφασίσουμε εμείς. Μέσα από την οργάνωσή μας, τους αγώνες, τις εξεγέρσεις μας, την αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα: αυτά της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Αντεπίθεση των Εργαζομένων