Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Στο κατάστημα «Hot Hot» στη Νέα Φιλαδέλφεια, εργαζόμενος διανομέας φαγητού του καταστήματος, ο οποίος είναι μέλος του Σ.Β.Ε.ΟΔ. και έχει αντισταθεί και διεκδικήσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, δέχθηκε επίθεση έπειτα από παραπλανητική παραγγελία και ξυλοκοπήθηκε από δύο «αγνώστους»! Η επίθεση ήταν προφανώς προμελετημένη-εκδικητική και έρχεται να προστεθεί στις φραστικές απειλές, την απόπειρα εκφοβισμού και χειροδικίας του εργοδότη στο πρόσφατο παρελθόν εναντίον του εργαζομένου.

Στην  Σπάρτη,  εργοδότης και γνωστός επιχειρηματίας της πόλης, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία,  ξυλοκόπησε άγρια εντός του καταστήματος εργαζόμενη, στέλνοντάς την στο νοσοκομείο!
Με εγκαύματα στο πρόσωπο και στο σώμα μεταφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/6) στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μία συμβασιούχος-εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων, καυστικά υγρά πετάχτηκαν πάνω της κατά την διαδικασία συμπίεσης, από την πρέσα του απορριμματοφόρου.
Για όλα αυτά τα γεγονότα με θύματα εργάτες, υπεύθυνη είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης και των μνημονίων που έχουν επιβληθεί στους εργασιακούς χώρους. Εργοδότες που χρησιμοποιούν πρακτικές νύχτας και παρακράτους για να υπερασπιστούν τα κέρδη τους, συνθήκες εργασίας που μας γυρνάνε στον προηγούμενο αιώνα.
Δεν θα τους αφήσουμε να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους!

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ, ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ,
ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
τηλ: 2310265730, blog: antepithesitonergazomenon.blogspot.com
email: antepithesitonergazomenon@gmail.com