Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Όχι άλλες ανθρωποθυσίες για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα

Ακόμη δύο θύματα θρηνεί η εργατική τάξη
Όχι άλλες ανθρωποθυσίες για το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα

Στις 27/9, σε οικοδομική περιοχή Μουντάδο της Τήνου, δύο οικοδόμοι, ηλικίας 51 και 63 ετών, καταπλακώθηκαν από τοίχο που υποχώρησε κατά τη διάρκεια εργασιών ανέγερσης του.
Τέτοια τραγικά γεγονότα συμβαίνουν σε καθημερινή βάση πια. Τι σημασία έχει αν είμαστε ντελιβεράδες, οικοδόμοι, οδοκαθαριστές, σκουπιδιάρηδες, εργάτες σε εκκοκκιστήρια, σε πρατήρια άρτου, σε χαρτοβιομηχανίες, σε σούπερ μάρκετ κτλ(;!) ο καθένας από εμάς, ανεξαρτήτου ειδικότητας, μπορεί να χάσει κάποιο χέρι ή πόδι ή ακόμα χειρότερα να χάσει την ίδια του τη ζωή ανά πάσα ώρα και στιγμή.   

Τα χτυπήματα που δεχόμαστε, εμείς, οι εργαζόμενοι είναι ανελέητα. Μισθοί που δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, φρικτές εργασιακές συνθήκες, κατασχέσεις σπιτιών, μείωση του αφορολόγητου, επιβολή ενός βάρβαρου και βαθιά αντεργατικού συστήματος εργασίας σε βάρος της εργατικής τάξης.
Σ’ αυτό το έσχατο σημείο μάς οδήγησαν οι υποτακτικοί των μνημονιακών πολιτικών και το σάπιο σύστημά τους. Απαντάμε με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, σωματεία και επιτροπές σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με μαχητικούς αγώνες ενάντια σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους και νομίζουν ότι θα το ανεχτούμε.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων