Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Κάτω τα χέρια απ’ την Κυριακάτικη αργία!


Κάτω τα χέρια απ’ την Κυριακάτικη αργία!
Πάρτε πίσω τα μνημόνια
H «ηπιότερη διαχείριση» του Τσίπρα είναι μια απάτη. Ο Τσίπρας και η παρέα του, αφού μεταλλάχτηκαν και πρόδωσαν, μετατρέποντας το μεγαλειώδες και ταξικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε «ΝΑΙ», αφού υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές «εξπρές» της 20ης Σεπτέμβρη, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση των δεσμεύσεων προς Ε.Ε.-ΔΝΤ και την εφαρμογή του 3ου και σκληρότερου Μνημονίου. Ψηφίζουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα το ένα μετά το άλλο κόντρα και ενάντια στη θέληση και στις ανάγκες του ελληνικού λαού.
Το 3ο Μνημόνιο (που θα σβήνεται και θα ξαναγράφεται, ανάλογα με τις επιταγές των δανειστών-τοκογλύφων), αν εφαρμοστεί, θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα, σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα κοινωνικά δικαιώματα μας. Μόνο για το 2015 -16 θα πάρουν μέτρα ύψους 6,4 δισ. ευρώ. Μέτρα όπως ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, φορολογικό τσουνάμι, κατασχέσεις κατοικιών–μισθών–συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων/σχολειών, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ.

Για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να μπει ταφόπλακα σε ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μας. Έτσι στα σχέδιά τους είναι η επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης (Ματ, διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων κ.τ.λ.) με ακόμη πιο σκληρούς όρους από αυτό της Σαμαροβενιζελικής χούντας και ο νέος αντιαπεργιακός νόμος, με την κατάργηση του ν.1264, που θα περιορίσει δραστικά κάθε δικαίωμα αντίστασης μας και απεργίας.
Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και την αποτυχία της πολιτικής του. Όπως αποδεικνύεται, δεν υπάρχει διέξοδος για εμάς τους εργαζόμενους από τη βαρβαρότητα που ζούμε, χωρίς την Κατάργηση των μνημονίων, την Στάση Πληρωμών στους Τοκογλύφους και τη Διαγραφή όλου του Χρέους, την Έξοδο της χώρας από τον ζουρλομανδύα του Ευρώ και της Ε.Ε. Με μία άλλη οικονομική και πολιτική διαχείριση προς όφελος των εργαζομένων.
Η Ομοσπονδία  Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει τεράστιες ευθύνες καθώς άφησε τα πράγματα να τελματώσουν λέγοντας ότι ήρθε η «κυβέρνηση της αριστεράς» που θα τ’ άλλαζε όλα, πράγμα που αποδείχθηκε -  για να μην πούμε προδοσία - εγκληματική άγνοια. Αντί να οργανώσουν τους αγώνες περίμεναν τον Σκουρλέτη να πάει πάλι το βασικό μισθό στα 751, δήθεν ν’ αποκαταστήσει την κυριακάτικη αργία και να περάσει τα περίφημα 21 σημεία που δεν ήρθαν ποτέ.
Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ακολούθησε την ίδια πολιτική της απομόνωσης, της διάσπασης των αγώνων και της κλασικής κατηγορίας, δηλαδή να λέει τους εργαζόμενους ουσιαστικά ηλίθιους και ότι η μόνη λύση είναι να πάμε με το ΠΑΜΕ.
Απέναντι σ’ αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση δεν πρέπει να αφήσουμε τον Τσίπρα και τους δικούς του να μας φορτώσουν ένα ακόμη δυσβάσταχτο μνημόνιο. Πρέπει εμείς οι εργαζόμενοι, μέσα από την οργάνωσή μας στους χώρους δουλειάς, με ανυποχώρητους αγώνες, αλληλεγγύη και ενότητα να μετατρέψουμε την προδοσία του σε αντίσταση και ανυπακοή μέχρι να διαλύσουμε μια και καλή τα Μνημόνιά τους. Να τσακίσουμε τους σύγχρονους εργοδότες δουλέμπορους και να επιβάλλουμε ξανά το δίκιο του εργάτη, ανακτώντας την εργατική μας αξιοπρέπεια, προωθώντας την ανασυγκρότηση/ανασύνθεση του εργατικού κινήματος για να φτάσουμε στην τελική νίκη.
  •  Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά
  •  Κάτω τα μνημόνια
  •  Απαγόρευση των απολύσεων
  • Άμεση επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων
    ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου