Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ελεύθερη η μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και οι παρανομίες γύρω από αυτή

Άλλο ένα εγκληματικό βήμα για την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος


Μετά τους πανηγυρισμούς του κατάπτυστου πρωθυουργού Τσίπρα και της παρέας του περί “εξοδου από τα Μνημόνια” αλλά και των ανεκδιήγητων δηλώσεων της Υπουργού Εργασίας περί “επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων”, “αύξησης του κατώτατου μισθού” κτλ, κατατέθηκε νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο απαλλάσσονται των ποινών οι παραβάτες για την αδήλωτη/ανασφάλιστη εργασία.

Οι εργοδότες, έχουν δικαίωμα να παρανομούν, να μην δηλώνουν τους εργαζόμενους, αλλά όταν όμως αποκαλυφθούν, πάλι έχουν το δικαίωμα, αντί των προστίμων να προσλάβουν το μισθωτό για τρεις μήνες έως ένα χρόνο και να γλυτώνουν το πρόστιμο!
Αυτό το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια όλων των βαθιά αντεργατικών μνημονιακών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και που χτυπάνε την καρδιά της ελληνικής κοινωνία: την εργατική τάξη. Μετά την φασιστικού τύπου απόφαση του Αρείου Πάγου, περί νομιμοποίησης της απλήρωτης εργασίας, η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επικυρώνει και με νομοσχέδιο την ωμή ληστεία των εργαζομένων.
Η νομιμοποίηση της ανασφάλιστης/μαύρης εργασίας χτυπά απευθείας την έννοια του μισθού των εργαζομένων, καθώς αποτελεί μέρος του. Επίσης πέραν του ότι ο εργαζόμενος θα είναι απλήρωτος, έρμαιο στην όρεξη του κάθε μαυραγορίτη εργοδότη, διαλύεται περαιτέρω η κοινωνική ασφάλιση και τα ασφαλιστικά ταμεία και άρα χτυπιέται ακόμη περισσότερο η δημόσια υγεία και συνολικά το κοινωνικό κράτος (ή αυτό που έχει απομείνει). Συντελείται έτσι ένα έγκλημα και μάλιστα νόμιμο, εις βάρος των εργαζομένων, των νέων, των φτωχών, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας..
Απέναντι σε αυτή την πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια καθώς καμία ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΣΕ, που εδώ καιρό είναι ταγμένη με το κεφάλαιο και κανένα ΠΑΜΕ που το μόνο που κάνει είναι να διασπά το κίνημα, να τραμπουκίζει και να ξυλοκοπεί εργάτες για να φτιάχνει σωματεία σφραγίδες, δεν μπορούν και δεν θέλουν να κάνουν τους αγώνες που χρειάζονται, την περίοδο που ζούμε.
Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα παντού σε κάθε χώρο δουλειάς, όπου και αν βρισκόμαστε και μέσα από έναν ανυποχώρητο αγώνα με όπλα την αλληλεγγύη και τις πλούσιες παραδόσεις του εργατικού κινήματος να αντισταθούμε σε αυτό τον εργασιακό μεσαίωνα, να καταργήσουμε στην πράξη το νέο σύστημα εκμετάλλευσης που επιβάλει τον εργοδότη ως δυνάστη και τον εργάτη δούλο. Να ανακτήσουμε την εργατική μας αξιοπρέπεια γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον δίχως μνημόνια, μαυραγορίτες και όλ’ αυτά που μας έχουν ρίξει στο βούρκο.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων