Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!



Από την Τρίτη 15/12 οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (πεντάμηνα), έχουν στήσει σκηνές έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Εδώ και 4 χρόνια εφαρμόζονται εκτεταμένα τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις, αναιρώντας στοιχειώδη δικαιώματα που συγκροτούσαν αυτό που για έναν αιώνα γνωρίζαμε ως εργασία. Πάνω στην ανάγκη των εκατομμυρίων ανέργων οι λύσεις που προτείνουν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν μπορούν να αποτελέσουν ανάσα ζωής για τους άνεργους, αλλά καθιερώνουν τους χειρότερους όρους εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (οι πεντάμηνοι δεν μπορούν να έχουν ούτε ταμείο ανεργίας!).

Η σημερινή υποτακτική μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διστάζει να πει ότι προβάλλει αντιστάσεις, για μια πιο ορθολογική διαχείριση των συγκεκριμένων προγραμμάτων και πόρων (ΕΣΠΑ).Ο αγώνας των 5μηνών είναι αγώνας όλων μας! Η Κυβέρνηση συκοφαντεί λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος αγώνας αφορά μόνο ένα μικρό κομμάτι εργαζομένων που κοιτάνε να “βολευτούν”. Δεν διστάζει να υπόσχεται νέες προσλήψεις πεντάμηνων στους δήμους τον Μάρτιο - Απρίλιο ενώ είναι γνωστό ότι οι δήμαρχοι σε συνεργασία με την κυβέρνηση προσλαμβάνουν εργολαβικούς/ενοικιαζόμενους για να καλύψουν τα κενά που αφήνουν πίσω οι απολύσεις. Δημιουργούν αυτά τα προγράμματα για να μας πείσουν ότι μειώνουν την ανεργία που έχει πάρει ακραία χαρακτηριστικά στα μνημονιακά έτη ( κυμαίνεται 25-30% η επίσημη). Μια νίκη των 5μηνών θα παραδειγματίσει όλη την κοινωνία.
Η συγκεκριμένη μάχη είναι μία μάχη που ενοποιεί όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή εργασία. Πρέπει όλοι να βρεθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους Να γίνει το Υπουργείο Εργασίας κέντρο αγώνα όλων των εργαζομένων! Ο αγώνας των πεντάμηνων να γίνει η αφορμή επέκτασης των αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς αρχίζοντας έτσι και τον αγώνα παντού, για να σπάσουμε τα Μνημόνιά τους στην πράξη, ότι κι αν ψηφίζουν στη δήθεν σταθερή Βουλή τους. Μέχρι να διώξουμε και το τελευταίο κυβερνητικό μνημονιακό τσίρκο και να πάρουμε τις τύχες της κοινωνίας στα χέρια μας.
Κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων
Μαζικές προσλήψεις στους δήμους αορίστου χρόνου
Να καταργηθούν τα προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ
Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς
Απαγόρευση των απολύσεων / Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους