Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ – ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ           

Με αγώνες να καταργήσουμε νέα & παλιά μνημόνια             

Να διώξουμε την κυβέρνηση του Τσίπρα και όλους τους Μνημονιακούς

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ – ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, για να κρατηθεί στην εξουσία, εκτελεί πειθήνια τις κανιβαλικές νεοφιλελεύθερες ορέξεις των δανειστών, ψηφίζοντας συνεχώς αντεργατικά–αντιλαϊκά μέτρα. Έτσι, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, του ασφαλιστικού, του φορολογικού νόμου, του «κόφτη», το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των ΔΕΚΟ, των «κόκκινων» δανείων στα κοράκια, την αύξηση στον ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ., προχωράει σε ένα ακόμη σημαντικότερο χτύπημα. Στόχος δανειστών/κερδοσκόπων και συγκυβέρνησης η πλήρης κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων μας, με την ψήφιση των μέτρων για τα «εργασιακά», που είναι προαπαιτούμενα της λεγόμενης 2ης αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «διαπραγματεύεται» την πλήρη κατάργηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.
  • Τη μείωση μισθών και συντάξεων. Ο μισθός θα παραμένει ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού μας βίου, χωρίς καμία ωρίμανση ή άλλη αύξηση. Το κράτος θα ορίζει τον εκάστοτε κατώτατο μισθό, ανάλογα με την «κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» – που σημαίνει διαρκείς μειώσεις. Διατηρείται και μάλλον χειροτερεύει η μικρότερη αμοιβή για τους νέους εργαζόμενους, ο «υποκατώτατος» μισθός.
  • Αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων (από 5% στο 10%) και μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης. «Κινητικότητα» των δημοσίων υπαλλήλων με «αξιολόγηση», πράγμα που θα οδηγήσει σε απολύσεις και κατάργηση 1.040 δημόσιων οργανισμών.
  • Πλήρης ελαστικοποίηση της εργασίας, εισάγοντας συμβόλαια «μηδενικών ωρών απασχόλησης», «λευκές συμβάσεις» κ.ά., τα οποία εφαρμόζει ο εργοδότης όπως τον συμφέρει.
  • Κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και πλήρη επιβολή των «επιχειρησιακών». Δηλαδή συμβάσεων με μειώσεις στους μισθούς και μάλιστα από απευθείας ελεγχόμενους «συνδικαλιστές».
  • Κατάργηση δώρων Χριστούγεννων–Πάσχα και του επιδόματος αδείας και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Περιορισμό ή και κατάργηση της προστασίας των μελών της διοίκησης των σωματείων.
  • Παρεμπόδιση κήρυξης απεργιών, αφού θα απαιτείται απόφαση από το 50% + 1 των εργαζομένων. «Ανεξάρτητος» και ηλεκτρονικός έλεγχος των μητρώων μελών των σωματείων, δηλαδή άμεσο φακέλωμα από τους εργοδότες.
  • Κάθε μορφή αγώνα που θα θεωρείται μη επιτρεπτή και αποδεκτή από τους εργοδότες (καταλήψεις, απεργιακές περιφρουρήσεις κ.λπ.) θα αντιμετωπίζεται ως παράνομη.

Την ίδια στιγμή φουντώνουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων και τα «κόκκινα» δάνεια. Ξαναθέτουν την κατάργηση του αφορολόγητου (ή μείωσή του στις 5.000), ενώ ετοιμάζουν νέους φόρους και ξανά άνοιγμα του ασφαλιστικού από το 2017. Η μείωση και των καταβαλλόμενων συντάξεων, η περικοπή του ΕΚΑΣ και των εφάπαξ, η κατάργηση οικογενειακών επιδομάτων και κάθε φοροαπαλλαγής και πολλά άλλα είναι άμεσα μπροστά μας. Όλα αυτά επιχειρείται να δικαιολογηθούν με μια ανούσια, διακοσμητική «ελάφρυνση»–μετατόπιση του χρέους (αν γίνει και αυτό)… αλλά όλα είναι σαν τα success story που σέρβιραν και οι προηγούμενοι.
Μας μετατρέπουν σε συγχρόνους δουλοπάροικους. Να τους σταματήσουμε! Είναι δεδομένο –από τις ακόμη πιο άγριες απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών, τις οποίες δουλικά μετά από κάθε «διαπραγμάτευση» υιοθετεί πλήρως η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ–, ότι τα τελικά μέτρα της 2ης αξιολόγησης που θα έρθουν για ψήφιση, θα αποτελέσουν την ταφόπλακα στα εναπομείναντα εργασιακά/συνδικαλιστικά δικαιώματα. Για να επιβιώσει, έστω και διασωληνωμένος, ο ελληνικός καπιταλισμός χρειάζεται ένα συντριπτικό χτύπημα στην εργατική τάξη, στο βιοτικό της επίπεδο και κυρίως να την αφοπλίσει από τα εργαλεία της, ώστε να μη μπορέσει να αντιμετωπίσει και τις επόμενες επιθέσεις που θα ακολουθήσουν. Άλλωστε το ίδιο σχέδιο επιχειρείται λίγο πολύ και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (αντεργατικοί νόμοι σε Γαλλία, Βέλγιο κ.τ.λ.), λόγω της όξυνσης της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ και παγκόσμια.
Μαχητικοί αγώνες – Αυτοοργάνωση – Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας! Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σκληρή σύγκρουση. Είναι μια σκληρή μάχη, στην οποία πρέπει να μπούμε αποφασισμένοι και να τη φτάσουμε μέχρι το τέλος. Πιάνοντας το νήμα από το 2010–12, με τον παρατεταμένο κοινωνικό «πόλεμο», τις δεκάδες μαζικές απεργίες και τις μαχητικές διαδηλώσεις. Ακολουθώντας το παράδειγμα των Γάλλων εργαζομένων όπου εδώ κι αρκετούς μήνες αγωνίζονται ενάντια στο «νόμο Κομρί», με μεγάλες εργατικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Με μαζικές διαδηλώσεις εργαζομένων –αλλά και μαθητών, φοιτητών–, σπάζοντας παράλληλα και το νόμο «έκτακτης ανάγκης» που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς και αντιμετωπίζοντας τη βία των κατασταλτικών μηχανισμών.
Να βάλουμε τέλος στα σχέδια κυβέρνησης–δανειστών για τα «εργασιακά» που ετοιμάζουν. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να ξεκινήσουμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και δράσεων για τις δραματικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η πιθανή ψήφιση ενός τέτοιου νόμου. Να θυμηθούμε τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Να οργανωθούμε με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιάς για να σταματήσουμε συντονισμένα και με ενότητα τη νέα επίθεση, να αντιμετωπίσουμε το κράτος «έκτακτης ανάγκης» του Τσίπρα και της παρέας του που επιστρέφει δριμύτερο για να καταστείλει το κίνημα. Στηριζόμενοι στην αυτοοργάνωσή μας, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και τα εμπόδια που βάζουν οι ξεπουλημένοι γραφειοκράτες των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ , που κήρυξαν ξεχωριστές απεργίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και τον ύπουλο και διασπαστικό ρόλο που παίζει το ΠΑΜΕ ακολουθώντας με κραυγές το ίδιο «σχέδιο μη αγώνα», που εκτελούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες. Να προετοιμάσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας, που θα τσακίσει στην πράξη τα μνημόνια και όσους τα εφαρμόζουν, νέους και παλιούς μνημονιακούς.
Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Νέοι, να επιβάλλουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Οι υποχωρήσεις στον ταξικό εχθρό οδηγούν σε ιστορικές προδοσίες. Τίποτα δε θα μας χαριστεί από τους ντόπιους και ευρωπαίους καπιταλιστές που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να διατηρήσουν την παραπαίουσα αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση – ειδικά μετά την τεράστιας σημασίας λαϊκή νίκη του BREXIT. Απαιτείται να επιβάλλουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα σωτηρίας – και μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, στηριγμένη στους αγώνες μας, για να το εγγυηθούμε στην πράξη, χωρίς υποχωρήσεις.
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ – Ε.Ε. ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ