Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!
Πέμπτη 23/2: συγκέντρωση 1.00 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου (δίωρη διευκολυντική στάση)


Η άθλια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας πιστά το ανθρωποκτόνο 3ο Μνημόνιο, έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση στους αναπληρωτές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Τη φετινή χρονιά, πάνω από 7.000 αναπληρωτές, που επί χρόνια κάλυπταν τα τεράστια κενά στα δημόσια σχολεία «αναπληρώνοντας» ουσιαστικά τον εαυτό τους, πετάχτηκαν στην κόλαση της ανεργίας. Στο βωμό της επίτευξης των μνημονιακών στόχων και της «εξοικονόμησης» προσωπικού, ώρες και μαθήματα κόπηκαν, δικαιώματα όλων σχεδόν των ειδικοτήτων που είχαν κερδηθεί με αγώνες καταργήθηκαν, τμήματα και ειδικότητες ΕΠΑΛ έκλεισαν, οι μαθητές στοιβάχτηκαν σε τμήματα 27 ή και 30 ατόμων. Μετά από όλα αυτά, η κυβέρνηση συνεχίζει με απίστευτο κυνισμό τον εμπαιγμό των συναδέλφων, μοιράζοντας υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς, την ίδια στιγμή που οι δεσμεύσεις της προς τους τοκογλύφους δανειστές και οι διατάξεις του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι βέβαιο ότι θα τους διατηρήσουν σε μηδενικά επίπεδα για πολλά ακόμα χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα, η επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση κλιμακώνεται, με τεράστιους κινδύνους για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Με τη «Θεματική Εβδομάδα» στα Γυμνάσια και τις «Δημιουργικές Εργασίες» στα Γενικά Λύκεια, η ενιαία και συγκροτημένη γνώση αντικαθίσταται από διδακτικά πακέτα και ανοίγει ο δρόμος για την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στα σχολεία. Με τη μαθητεία στα ΕΠΑΛ, χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, καθώς το μαζικό φτηνό εργατικό δυναμικό θα επιτρέψει στους ιδιώτες να απολύουν «ακριβούς» παλιούς εργαζόμενους και στο δημόσιο να μηδενίσει τους διορισμούς. Τα εφιαλτικά κυβερνητικά σχέδια για το «Νέο Λύκειο» όχι μόνο θα πετάξουν έξω όσους αναπληρωτές έχουν απομείνει στη δευτεροβάθμια, αλλά ανοίγουν και το δρόμο για κινητικότητα και πολύ σύντομα χιλιάδες απολύσεις μονίμων. Το σκηνικό συμπληρώνεται από διατάξεις του πρόσφατου νόμου του υπουργείου Παιδείας, που υποχρεώνουν τα σχολεία να συγκροτούν πολυμελή τμήματα ακόμα κι αν υπάρχουν μαθητές με ειδικές ανάγκες ή διαπιστωμένες μαθησιακές δυσκολίες και εξαπολύουν νέες επιθέσεις στον πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής, αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών που απαιτείται για τη συγκρότηση τμήματος στα ειδικά σχολεία.
Την ίδια στιγμή, η σχολική πραγματικότητα για τους αναπληρωτές γίνεται όλο και πιο ζοφερή. Η μεγάλη πλειονότητά τους περιφέρεται σε τρία, τέσσερα ή και πέντε σχολεία, ο μισθός έχει μειωθεί με το νέο μισθολόγιο και πολύ συχνά καταβάλλεται με καθυστέρηση, το απαράδεκτο καθεστώς των Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου (ουσιαστικά ωρομίσθιων) συνεχίζεται, ενώ σε σχέση με τις άδειες στερούνται βασικά δικαιώματα, ακόμα και σε σύγκριση με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα! Η κυβέρνηση, καλλιεργώντας επιδέξια και τον κανιβαλισμό και τις συντεχνιακές διαιρέσεις μέσα στους συναδέλφους, αφαιρεί διαρκώς μαθήματα και ώρες από τους αναπληρωτές, ιδιαίτερα από τα πιο αδύναμα κομμάτια τους,(ειδική αγωγή, καλλιτεχνικών κ.α.) με σωρεία τραγελαφικών και αντιπαιδαγωγικών αναθέσεων μαθημάτων (τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια).
Για όλους μας, αναπληρωτές και μόνιμους, ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, που καλλιεργούν την αδράνεια και την απογοήτευση και βάζουν πλάτη για να περάσουν τα μέτρα. Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας με την αυτοοργάνωσή μας, δημιουργώντας παντού επιτροπές αγώνα, ενοποιώντας όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση.
  • Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα – Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών
  • Να αποσυρθεί τώρα το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο-σκούπα για την Παιδεία
  • Να μην περάσουν η μαθητεία στα ΕΠΑΛ και το «Νέο Λύκειο»
  • Ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές
  • 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις, 10 στα εργαστήρια
  • 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
τηλ: 2310265730, e-mail: antepithesi_ekp@hotmail.com