Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ public ΣΤΙΣ 5-6-2017!


03/06/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ


Πληροφορηθήκαμε ότι τα καταστήματα Public της Θεσσαλονίκης (Mediterranean Cosmos και Τσιμισκή) θα ανοίξουν τη Δευτέρα 5/6 παρά και ενάντια στην απόφαση υπ’αριθμ. 22/19777/10-05-2002 του Περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης. Αν τελικά πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο είναι παράνομο και κυρίως στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Βέβαια η συγκεκριμένη εταιρεία τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην καταπάτηση αυτών. Επωφελούμενη από τα Μνημόνια και τα αντεργατικά μετρά δε διστάζει να προχωρά με κάθε ευκαιρία σε χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας: μειώσεις μισθών και απολύσεις, χρήση του διευθυντικού δικαιώματος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τέτοιο τρόπο μάλιστα (5ωρη Κυριακάτικη εργασία) ώστε κατά τις εργάσιμες Κυριακές οι εργαζόμενοι να μην δικαιούνται προσαυξήσεις και επιπλέον ρεπό, κάλυψη των ταμειακών ελλειμμάτων από την τσέπη των εργαζομένων, συμβάσεις με τον κατώτερο μισθό χωρίς επιδόματα και πολλές φορές με ημιαπασχόληση, ατομικές πωλήσεις με μόνο στόχο τον κανιβαλισμό των εργαζομένων και το καζάνι δεν έχει πάτο…
Παρά λοιπόν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν δημιουργήσει 4 μνημόνια και δεκάδες αντεργατικοί νόμοι - με αποκορύφωμα για τον κλάδο του εμπορίου τις 30 εργάσιμες Κυριακές -, παρά τις ευνοϊκές γι’ αυτούς συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ώστε να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους, η ασυδοσία τους και η μανία για κέρδη δε λογαριάζει κανένα όριο και καμία νομιμότητα.
Καλούμε τους εργαζόμενους των Public και ολόκληρου του κλάδου να αντισταθούν με κάθε μέσο απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία, απέναντι στο περιβάλλον κανιβαλισμού, ιδιώτευσης και απώλειας κάθε ίχνους αξιοπρέπειας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν και να απαντήσουμε με συλλογικό τρόπο. Κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στην κρίση. Οργάνωση και αγώνας σε κάθε μαγαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου