Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Τετάρτη 30 ΜΑΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


                         «Μνημόνια τέλος – Ζήτω οι Μεταρρυθμίσεις, ζήτω ο πόλεμος»
Να τελειώνουμε άμεσα με τα μνημόνια και τους υπηρέτες τους πριν μας αποτελειώσουν
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τετάρτη 30 ΜΑΗ Συγκέντρωση 10:30 Εγνατία με Αγ. Σοφίας
Τα ψέματα και η αθλιότητα της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν τέλος!
Μέχρι και ο πιο αφελής κατανοεί ότι η «έξοδος από τα μνημόνια» είναι ένα από τα χειρότερα αφηγήματά τους. Όλο αυτό το διάστημα, μιλάνε για «επενδύσεις», για την «σταθεροποίηση» και «ανάπτυξη» της οικονομίας και της χώρας συνολικά, για τα «τεράστια γεωστρατηγικά οφέλη». Διατυμπανίζουν με κάθε ευκαιρία, την «έξοδο» από τα μνημόνια, το σαθρό τους «success story». Ξεπουλάνε «γη και ύδωρ», εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των ευρωπαίων τοκογλύφων και του ΔΝΤ, τα προαπαιτούμενα τους, τα μνημόνια και όλα τα βάρβαρα μέτρα τους. Δίπλα τους και οι παλιοί μνημονιακοί Ν.Δ., ΚΙΝ.ΑΛ.. κλπ, που σιγοντάρουν, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να ανέλθουν αυτοί στην εξουσία, για να τα εφαρμόσουν!

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; ελληνική οικονομία είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη, το ίδιο και οι τράπεζες, το δημόσιο και ιδιωτικό Χρέος έχει εκτιναχθεί και μόνο οι «εγγυήσεις»/φανφάρες των ευρωπαίων και του ΔΝΤ «κρατάνε» την κατάσταση (άγνωστο για πόσο) από την πλήρη κατάρρευση. Με φρέντο-εσπρέσο, με τυχοδιωκτικό και παρασιτικό/μαυραγωρίτικο κεφάλαιο, χωρίς πραγματικές και γενναίες δημόσιες επενδύσεις, δεν υπάρχει ανάπτυξη!
Το μόνο πράγμα που ευημερεί στην χώρα, είναι η υπανάπτυξη και η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται με εγγυητές τα δικαστήρια και τα ΜΑΤ, μετατρέποντάς μας στην κυριολεξία σε σύγχρονους δουλοπάροικους και που έχει την κωδική ονομασία «μεταρρυθμίσεις»! Δηλαδή η ανεργία που παραμένει, τα λουκέτα, η απληρωσιά και η ανασφάλιστη εργασία, η ληστεία με κάθε τρόπο του εισοδήματός μας και της περιουσίας μας, η καταπάτηση της αξιοπρέπειας μας, από τους εργοδότες, την κυβέρνηση και το κράτος. Η στέρηση κάθε δυνατότητας αντίστασης, απεργίας και αγώνα, το «μαόνι» που μας περιμένει ανά πάσα στιγμή με τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα-δολοφονίες.
Η 4ή αξιολόγηση, τα νέα μέτρα και προαπαιτούμενα
Όπως όλα δείχνουν, την «έξοδο από τα μνημόνια» θα την πληρώσουμε ακόμη πιο ακριβά! Τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης έχουν ως βασικό τους συστατικό την αντιστροφή της πραγματικότητας, να κάνουν το άσπρο-μαύρο, ισοπεδώνοντας ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά μας δικαιώματα:
  • Παραμένουν για τα επόμενα 5 χρόνια ως στόχοι τα αιματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα στο 3,5%, ενώ όσον αφορά το χρέος πάλι παίρνουν υποσχέσεις και αν εφ όσον … προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.
  • Ξηλώνεται ο ν. Κατσέλη και επεκτείνονται οι πλειστηριασμοί, αφού αίρεται κάθε προστασία που παρείχε προς τους δανειολήπτες κλπ, κυρίως τους πιο αδύναμους, μένοντας μόνο ως κενό γράμμα για το θεαθήναι της «εξόδου».
  • Καθήλωση των μνημονιακών μισθών στα 586 ευρώ μικτά και διατήρηση για πάντα. Ουσιαστική αναίρεση του δικαιώματος των εργαζομένων να προσφεύγουν μονομερώς στην διαιτησία (τυπικά δεν καταργείται) αλλάζοντας τον ρόλο του μεσολαβητή μετατρέποντας τον σε μοχλό πίεσης προς μια κατεύθυνση μνημονιακού συμβιβασμού. Αν περνάς το στάδιο της μεσολάβησης θα μπορείς να πηγαίνεις «μονομερώς», ουσιαστικά αποδυναμωμένος στην διαιτησία, όπου η απόφαση της 3μελούς επιτροπής θα συνεχίσει να μπορεί να αναιρείται με την προσφυγή στην 5μελή επιτροπή. Αν καταφέρεις να περάσεις και τον Γολγοθά της 5μελούς και δεν έχει λήξη η ισχύς της ΣΣΕ, ώστε να ξαναρχίσεις από την αρχή, η όποια Σ.Σ.Ε. προκύψει δεν θα έχει καμία εφαρμογή ή θα έχει περιορισμένη αφού καμιά ένωση εργοδοτών δεν θα καλύπτει το 50%+1 των εργαζομένων. Δηλαδή με λίγα λόγια δεν επαναφέρεται ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του ΟΜΕΔ αλλά επαναφέρεται η πλήρης κατάργηση τους, αυτή του Σαμαρά – Βρούτση.
  • Κόψιμο των συντάξεων έως και 18% με τον λεγόμενο επαναϋπολογισμό και την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» που θα αφορά όλους τους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα δρομολογείται και η πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ.
  • Αλλαγή στο αφορολόγητο από το 2020 (ίσως και το 2019 αν δεν πιαστούν οι στόχοι) που σημαίνει αφαίρεση περίπου έναν με ενάμισι μισθό από όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Διατήρηση και αύξηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Περαιτέρω διάλυση του Δημόσιου τομέα, με την εφαρμογή της αξιολόγησης, των μετατάξεων/απολύσεων, των ιδιωτικοποιήσεων.
Μας χώνουν πιο βαθιά στα πολεμοχαρή ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - Ε.Ε.
Τσίπρας και Κοντζιάς, βολοδέρνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, παριστάνοντας τους «στρατηγούς των Βαλκανίων», προσκυνώντας και συμμαχώντας με όλους τους λαομίσητους εχθρούς μας (Τραμπ, Ισραήλ, Αίγυπτο κ.τλ.). Τους διευκολύνουν με όλα τα μέσα (βάσεις, λιμάνια, αγοράζοντας τα όπλα τους) ώστε αυτοί να σφάζουν και να λεηλατούν τον πλανήτη, να επιτίθενται στους ανταγωνιστές τους (Κίνα, Ιράν Ρωσία). Δεκάρα τσακιστή δεν δίνουν, για μια πραγματική λύση στο Μακεδονικό ζήτημα, για τους μετανάστες κλπ. Μας ποτίζουν καθημερινά με το δηλητήριο του εθνικισμού («εθνική ομοψυχία, εθνική ενότητα κλπ» θέλοντας να μας πείσουν ότι έχουμε κοινό συμφέρον με τους μνημονιακούς, με τους εργοδότες, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και Ε.Ε. τους κάθε λογής δυνάστες μας, ότι όλοι μαζί θα λύσουμε το πρόβλημα!
Το πραγματικό συμφέρον των ελλήνων εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι να συμμαχήσουμε με τους τούρκους, τους μακεδόνες, τους βαλκάνιους, τους ευρωπαίους, εργαζόμενους. Με μαχητικούς αγώνες να ανατρέψουμε τις λαομίσητες κυβερνήσεις μας, να διώξουμε τους νατοϊκούς και κάθε λογής πολεμοκάπηλους που επιδιώκουν να μετατρέψουν τον πλανήτη σε ένα απέραντο σφαγείο και εμάς κρέας για τα κανόνια τους!
Όχι στην «Κοινωνική Συμμαχία»-ταξική συνεργασία των Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ
Η ηγεσία των Γ.Σ.Ε.Ε-ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ), συνοδοιπόροι του ΝΑΙ και του «Μένουμε Ευρώπη» από εκεί που ήτανε άφαντοι, φτιάχνοντας μέτωπα με εργοδότες, παρακαλώντας τους να τηρήσουν τις υπογραφές τους, τώρα πάνε να τα υλοποιήσουν λειτουργώντας σαν Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, που περνάει μια από τις χειρότερες κρίσεις του. Υπονομεύουν για άλλη μια φορά και σε ανώτερο βαθμό (διακήρυξη με εργοδοτικά αιτήματα κτλ) την Απεργία ως όπλο τον εργαζομένων, μη οργανώνοντάς την. Θέλουν «συγκεντρώσεις» παρδαλές όχι απεργίες με τους εργάτες στο προσκήνιο και σε συμμαχία με αυτούς που μας έχουν βυθίσει σε μια τραγωδία άνευ προηγουμένου. Κάθετη ρήξη με αυτούς τους προδότες!
Το ΠΑΜΕ, που ενώ το προηγούμενο διάστημα έκανε (και συνεχίζει) κάθε προσπάθεια για να διασπάσει το Συνδικαλιστικό Κίνημα και κυρίως τους αγώνες των εργαζομένων, τώρα κωφεύει επιδεικτικά μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, περιμένοντας μήπως και πάρει τα «κλειδιά» από τους ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ κλπ ώστε να αποτελέσει το αριστερό δεκανίκι αυτής της «μνημονιακής δημοκρατίας». Δεν έχουμε να ελπίζουμε τίποτα στο ΠΑΜΕ που ασκώντας ακόμη και φυσική βία μέσα στο Κίνημα θέλει να το ελέγξει πλήρως οδηγώντας το προγραμματικά και πρακτικά, σε αυταπάτες περί ανάπτυξης, στην ταξική συνεργασία με «τους μικρούς και μεσαίους» σε 3-4 κομματικές παρελάσεις του ΚΚΕ ανά έτος και μετά «ψήφο στο ΚΚΕ για να αλλάξει η κατάσταση», δηλαδή μνημόνια!
Δεν θέλουμε νέα ΓΣΕΕ, ούτε άλλες συγκεντρώσεις χρεοκοπημένες και αποτυχημένες, που καταλήγουν σε στείρες καταγγελίες στις ηγεσίες των συνδικάτων αθωώνοντας και επαινώντας το ΠΑΜΕ, χωρίς να καλούνε μάλιστα στην Απεργία (ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)! Θέλουμε μια άλλη πολιτική, που στην πράξη θα βοηθήσει τους εργαζόμενους να οργανωθούν, που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση-ανασύνθεση του Συνδικαλιστικού Κινήματος για μια αποφασιστική αντεπίθεση των εργαζομένων:
Αγώνες με σχέδιο, με ενότητα και οργάνωση στους χώρους της δουλειάς
  • Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, δημιουργώντας σε κάθε χώρο δουλειάς τις δικές μας μορφές οργάνωσης (επιτροπές αγώνα και αλληλεγγύης) ώστε να αρχίσουμε να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε. Εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουμε τη διάρκεια και την μορφή των κινητοποιήσεών μας καθώς και τα αιτήματά μας.
  • Να ανασυγκροτήσουμε - ενισχύσουμε τα Συνδικάτα μας, να δημιουργήσουμε νέα εκεί που δεν υπάρχουν, αναλαμβάνοντας εμείς οι ίδιοι αυτή την υπόθεση, ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
  • Να αγωνιστούμε με μαχητικές μορφές πάλης (απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, αυτοδιαχείριση) υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματά μας, βαδίζοντας χωρίς συμβιβασμούς, πηγαίνοντας τους αγώνες μέχρι την νίκη.
Αγώνες με πρόγραμμα – πραγματική λύση! Για τα δικά μας συμφέροντα!
  • Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του Χρέους - Έξοδο της χώρας από Ευρώ και Ε.Ε.
  • 751 βασικό μισθό.! 7ωρο - 5μερο - 35ωρο. Επιβολή πληρωμής των μισθών και των Δώρων
  • Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφούν Κλαδικές Σ.Σ.Ε., υποχρεωτικές για όλους
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ένσημα! Πλήρη ασφάλιση για όλους.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, επιστροφή των κλεμμένων- Επανένταξη των ειδικοτήτων στα Β.Α.Ε.
  • Δημόσια – δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις (75 ένσημα)
  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις, ίσο με το βασικό μισθό καθόλη την διάρκεια της ανεργίας
  • Κατάργηση των σκλαβοπάζαρων του ΟΑΕΔ (προγράμματα voucher/μαθητείας) - Απαγόρευση των απολύσεων
  • Εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που κλείνουν ή χρεοκοπούν χωρίς αποζημίωση, κάτω από εργατικό έλεγχο
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Πλήρη προστασία της λαϊκής περιουσίας και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης! Αφορολόγητο στα 12,000 / Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο
  • Γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να επανεκκινήσει η οικονομία, να βρουν δουλειά οι άνεργοι
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, σύνορα ανοιχτά, ίσα δικαιώματα για όλους. Έξω από το ΝΑΤΟ τώρα!
Α ΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 6982 268 508, antepithesitonergazomenon.blogspot.com