Σάββατο 13 Ιουλίου 2019


ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ 

ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ Κυριακή 14-7 στις 10:30πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στην κυριακάτικη εργασία

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε:
Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία χειροτερεύει όλο και περισσότερο, παρά τα κάθε είδους success story παλιών και νέων μνημονιακών, έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματά μας που μας μετατρέπει σε σύγχρονους δουλοπάροικους.
Ειδικά στον κλάδο του εμπορίου, οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε χωρίς να ξέρουμε αν θα κάνουμε υπερωρίες, σε πόσα πόστα θα τρέχουμε. Μας κρατάνε στην αβεβαιότητα της ανεργίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και μίας ημέρας όπως την Μαύρη Παρασκευή, ενώ πάντα είμαστε υποστελεχωμένοι. Η προσπάθεια επιβολής 9ωρης εργασίας στα Leroy Merlin, η απόλυση συναδέλφου από τον Μασούτη ύστερα από απαίτηση πελάτη αλλά και η αισχρή ανακοίνωση της διευθύντριας των My Market, είναι ένα μικρό μέρος της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι καθημερινά, αποτέλεσμα του μνημονιακού καθεστώτος που έχουν επιβάλει κεφάλαιο και εργοδότες.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και σ’ αυτό προσπαθεί να συμβάλει η Αντεπίθεση των Εργαζομένων. Με τις κινητοποιήσεις μας, μαζί με τον Συντονισμό Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία, όλο το προηγούμενο διάστημα δείξαμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση κυβέρνησης-δανειστών-εργοδοτών αρκεί να είμαστε ενωμένοι, να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και πάνω απ’ όλα να έχουμε αλληλεγγύη.
Δεν σπέρνουμε όμως αυταπάτες! Μιλάμε την γλώσσα της αλήθειας! Χρειάζονται αποφασιστικοί και ανυποχώρητοι αγώνες και αυτό απαιτεί την ενεργητική συμμετοχή του καθενός μας στην οργάνωση αυτών των αγώνων. Να στήσουμε Επιτροπές Αγώνα σε κάθε μαγαζί. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την μάχη! Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί για ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!
Η προδοτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που ψήφησε τον νόμο για τις 32 Κυριακές. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ πήρε την σκυτάλη για να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική και την επίθεση στους εργαζόμενους. Ο ανυποχώρητος αγώνας μας, από την μέρα που ψηφίστηκε ο νόμος για τις Κυριακές μέχρι σήμερα, είναι ο λόγος που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα στο 100% και σε όλους τους εργαζόμενους. Απέναντι στην νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη, πιστός σύμμαχος εργοδοτών, τραπεζιτών και ευρωπαίων αρπακτικών, μόνη μας λύση είναι να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και να παλέψουμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά και δημοκρατικά μας δικαιώματα.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ
Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας