Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

 

Τα κρούσματα μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον καλπάζουν καθημερινά. Το δημόσιο σύστημα υγείας και οι εναπομείναντες εργαζόμενοι σε αυτό δοκιμάζουν καθημερινά τα όριά τους. Ολόκληρα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου ενώ η νοσηρότητα και η θνητότητα έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό γιατί δεν αντιμετωπίζονται έγκαιρα ή και καθόλου λόγω των συνθηκών και της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας. Στον προϋπολογισμό για το 2022 η κυβέρνηση αποφασίζει να κόψει 800 εκατομμύρια ευρώ από την υγεία ενώ αντίστοιχο ποσό για πέρσι έφτανε τα 600 εκατομμύρια.!!!

Το άνοιγμα των σχολείων ξεσκέπασε άλλες τριάντα περίπου χιλιάδες κρούσματα στις μικρές ηλικίες μέσα σε μια εβδομάδα ενώ φυσικά δεν έχουν πάψει να εμφανίζονται και καινούρια. Δεν αποτελεί άλλωστε μυστικό πως τα σχολεία αποτελούν έναν από τους κύριους πυλώνες μετάδοσης και διασποράς του sars-cov-19 με κύρια ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και των επιλογών του για την διαχείριση της πανδημίας στον χώρο.

Την ώρα λοιπόν που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, την ώρα που η πανδημία ανέδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο την χρησιμότητα και αναγκαιότητα των δημόσιων νοσοκομείων, την ώρα που καταφθάνουν τα μαχητικά αεροσκάφη από την Γαλλία όταν κόβονται εκατομμύρια από την υγεία, την ίδια ώρα η κυβέρνηση αποφασίζει να κλείσει επί της ουσίας, ένα δημόσιο παιδιατρικό νοσοκομείο.!!!

Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί όλα τα παιδιά της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής αλλά και Νότιας Εύβοιας. Η κυβέρνηση αποφασίζει να βγάλει ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία εκτός λειτουργίας και να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο!!!. Και μάλιστα σε μια περίοδο που λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων και φόρτου περίθαλψης και νοσηλείας είναι παραπάνω από απαραίτητο όχι μόνο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του αλλά και να ενισχυθεί με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και υλικό, ώστε να συνεχίσει να παρέχει φροντίδα υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης για τα παιδιά.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποίησαν απεργία στις 13/01/2022 και προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση στις 16/01/2022. Την ημέρα της κινητοποίησης μάλιστα δεν άφησαν ασυγκίνητη την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να σταματήσει τους εργαζόμενους καθώς και την λειτουργία του νοσοκομείου εν μέσω πανδημίας, με την συνδρομή των ΜΑΤ!!! Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω ο υπουργός Υγείας πιστός στις λαομίσητες πολιτικές του, ζήτησε να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική!!!

Συμπαραστεκόμαστε και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στους υγειονομικούς που αγωνίζονται η οποία τους αντιμετωπίζει με τα ΜΑΤ

Απαιτούμε:

  • Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

  • Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών με την απαραίτητη ενίσχυση σε υγειονομικό προσωπικό.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

στην Υγεία

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

τηλ.: 2310265730 e-mail: antepithesitonergazomenon@gmail.com