Ποιοι ΕίμαστεΗ Αντεπίθεση των Εργαζομένων (Συνδικαλιστική Παράταξη της Ο.Κ.Δ.Ε) είναι μια αντικαπιταλιστική Συνδικαλιστική Παράταξη στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Παρεμβαίνουμε στις τηλεπικοινωνίες, τον επισιτισμό - τουρισμό, το εμπόριο, την υγεία, την εκπαίδευση κ.α., καθώς και σε διάφορα ζητήματα που αφορούν το Εργατικό Κίνημα γενικότερα.
Παλεύουμε για:
·       Να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση, αλλά οι καπιταλιστές που την δημιούργησαν
·   Να ανατραπεί η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική και το μνημονιακό καθεστώς της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, σε τελική ανάλυση το σάπιο και χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα.
·     Την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του Εργατικού και Συνδικαλιστικού Κινήματος, απαραίτητος όρος για την επίτευξη όλων των παραπάνω 
  •  Μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, για να επιβάλουμε τα δικά μας συμφέροντα, τα δικά μας δικαιώματα, τις δικές μας ανάγκες, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και ρατσισμό
Προτείνουμε και έχουμε:
·       Ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας, σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, που αποτελεί μια πραγματική λύση στη βάση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης
·       Ένα Σχέδιο Αγώνων για την νικηφόρα έκβασή τους
Πιστεύουμε ότι:
·  Πρέπει να προετοιμάσουμε και να οργανώσουμε συλλογικά την αντίστασή μας, ανασυγκροτώντας ή φτιάχνοντας Σωματεία, Επιτροπές, όργανα αυτοοργάνωσης σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
·       Πρέπει να οικοδομήσουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων (ντόπιων και μεταναστών)
·   Πρέπει να δώσουμε μαζικούς, ταξικούς και αποφασιστικούς αγώνες, με διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις, με αυτοδιαχείριση, που είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε νίκες.
·      Πρέπει να εναντιωθούμε ξεκάθαρα στην πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που υπονομεύει, διασπά και προδίδει τα συμφέροντα και τους αγώνες μας.