Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Στην εποχή των Μνημονίων που διανύουμε τα τελευταία 5 χρόνια, με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα να χτυπιούνται ολοένα και περισσότερο, όποιος τολμάει να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα, αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας και διώκεται ποινικά. Έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα με διώξεις εργαζομένων, αγωνιστών και συνδικαλιστών με μόνο στόχο την τρομοκράτηση και την φίμωσή τους.

      Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στον «ΚΑΦΕΝΑΙ» και πλέον «ΜΥΡΣΙΝΗ», έκανε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και εξύβριση σε τέσσερις εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και τρεις αλληλέγγυους (μέλη και εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλονίκης), αλλά και αγωγή μέσω της οποίας ζητάει πρωτόδικα: 1) Ο καθένας να καταβάλλει περί τις 20.000 Ευρώ(στο σύνολο 140.000 Ευρώ) στην εργοδότρια με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων. 2) Ο καθένας να καταβάλλει το ποσό των 5.000 στην εργοδότρια, εφόσον δικαιωθεί η αγωγή της, κάθε φορά που θα παραβιάζεται η απόφαση και θα αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης της.  3) Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε έναν.

     Απ’την άλλη η εργοδοσία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», αρνούμενη να συμβιβαστεί στις υποδείξεις του ΙΚΑ και της επιθεώρησης εργασίας, διώκεται σήμερα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για παραβίαση του Ν. 1268/82 (που αφορά την παράνομη απόλυση εργαζόμενου), της έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης (7) μηνών και χρηματικό πρόστιμο για μη καταβολή δεδουλευμένων στον απολυμένο εργαζόμενο, που πρωτόδικα έχουν προσδιοριστεί στις 14.000 ευρώ περίπου. Παρόλα αυτά, έχει το θράσος να καταθέτει «Αντέφεση» στην Έφεση του Σωματείου και να ζητά: την απαγόρευση κάθε παράστασης διαμαρτυρίας σε απόσταση τουλάχιστον τριακοσίων (300) μέτρων από όλα τα παραρτήματα του φροντιστηρίου, την απαγόρευση δημοσίευσης οποιουδήποτε κειμένου που θα αναφέρεται στο φροντιστήριο άμεσα ή έμμεσα, την υποχρέωση του Σωματείου να απευθύνει στον εργοδότη δημόσια και ιδιωτικά επιστολή συγγνώμης, την καταβολή προστίμου 30.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης ενός έτους για κάθε έναν από τα 3 μέλη της Διοίκησης και για κάθε μελλοντική παραβίαση των παραπάνω!!!
     Σας καλούμε στην Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
   
Καλούμε Σωματεία, Συλλογικότητες, εργαζομένους και τον λαό της Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων που διώκονται:

Στις 19 /11, 9.00 πμ, στα δικαστήρια, που εκδικάζεται η μήνυση της εργοδοσίας στον ‘’ΚΑΦΕΝΑΙ’’ και πλέον ‘’ΜΥΡΣΙΝΗ’’, για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, σε εργαζόμενους και αλληλέγγυους συνδικαλιστές.

Στις 20 /11, 9.0 πμ, στα δικαστήρια, στην εκδίκαση της έφεσης που άσκησε το ΣΜΕΘ, απέναντι στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου για την αγωγή που είχε κάνει η εργοδοσία στα φροντιστήρια Μπαχαράκης.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΦΕΝΑΙ- ΜΥΡΣΙΝΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ