Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά «ατυχήματα» στην μνημονιακή Ελλάδα του 2016

Την Τρίτη 12 Απρίλη χρόνια εργαζόμενος τεχνικός της ΔΕΗ στη Σάμο, έπεσε εν ώρα εργασίας, από ύψος πολλών μέτρων. Μέχρι και χθες νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου του νησιού.
 Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Σάμου το «ατύχημα» έγινε μετά από τρεις θανάτους συναδέλφων που είχαν προηγηθεί στο νησί. Αυτό είναι ένα από τα πολλά «ατυχήματα» στη ΔΕΗ πανελλαδικά, εκ των οποίων πολλά είναι θανατηφόρα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έρχονται ως αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών της απελευθέρωσης και  ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και κατ’ επέκταση και της ΔΕΗ. Εντατικοποίηση της δουλειάς,  έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση ΔΕΗ (ΔΕΗ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ), πολλές βάρδιες που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλέψουν, χωρίς άδειες και ρεπό πολλές φορές και χωρίς την αναγκαία ξεκούραση από βάρδια σε βάρδια, είναι μερικές από τις συνέπειες των παραπάνω εγκληματικών πολιτικών. Σε αυτά να προσθέσουμε την πλήρη ανυπαρξία ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων εκεί, είτε από την ίδια την εταιρεία, είτε από το κράτος. Τεράστια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει και εφαρμόζει τις παραπάνω πολιτικές, ακολουθώντας τις διαταγές ντόπιων και ξένων καπιταλιστών.

Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στέκεται στο πλάι του τραυματισμένου συναδέλφου και απαιτεί άμεση διερεύνηση και τιμωρία όλων των ενόχων για το εργατικό «ατύχημα».

14-4-2016