Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Όχι άλλες εργατικές δολοφονίες!


Να ξεμπερδέψουμε εδώ και τώρα με τους μνημονιακούς δήμιους!

Στην λίστα των εργατικών εγκλημάτων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα, προστέθηκε η δολοφονία του 42χρονου Θανάση Καλογέρη, εργάτη καθαριότητας και πατέρα δύο παιδιών. Το θανατηφόρο εργατικό έγκλημα έλαβε χώρα την Τρίτη 22 Μαρτίου όταν ο συνάδελφος παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο την ώρα της αποκομιδής απορριμάτων, στην περιοχή του Κολωνού.

Ο θάνατος του συναδέλφου μας είναι αποτέλεσμα της διάλυσης των σταθερών σχέσεων εργασίας, της μη τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των στοιχειωδέστερων μέτρων ασφαλείας. Αλλά και των μνημονιακών απαγορεύσεων στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους δήμους, που οδηγεί σε υπερεντατικοποίηση της εργασίας. Δεν ξεχνάμε πως τον Ιανουάριο του 2016 σκοτώθηκε ο 35χρονος Γιώργος Σταμέλος, που εργάζονταν παράνομα στην καθαριότητα του Δήμου Μεγάρων, όταν έπεσε από απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του. Και ο κατάλογος των θυμάτων ατελείωτος..
Η φρίκη των εργατικών δολοφονιών συμπληρώνεται με δύο πρόσφατες κτηνώδεις αποφάσεις του Άρειου Πάγου στην περίπτωση δύο εργατικών εγκλημάτων. Στο ένα εκ των δύο ο εργαζόμενος κατέληξε. Οι αποφάσεις, που γυρίζουν τους εργαζόμενους κυριολεκτικά στην εποχή της δουλοκτησίας, αναγνωρίζουν «συνυπαιτιότητα» του εργαζόμενου στο εργατικό «ατύχημα», και δίνουν το δικαίωμα στον εργοδότη να ζητήσει μέχρι και αποζημίωση από τον ίδιο τον εργαζόμενο ή ακόμη και από την οικογένειά του σε περίπτωση που ο ίδιος καταλήξει! Φαίνεται τελικά ότι η δικαιοσύνη όχι μόνο τυφλή δεν είναι αλλά λειτουργεί με τον πιο ωμό και ξώφθαλμο τρόπο υπέρ του κεφαλαίου και των εργοδοτών. Tόσο αξίζει γι' αυτούς η ζωή ενός εργάτη! Να ζουν και να πεθαίνουν για 490 ευρώ. Να τους στραγγίζουν και να τους στέλνουν στον τάφο αδιαμαρτύρητα!
Ξέρουμε όμως πως αυτοί οι θάνατοι δεν είναι ατυχήματα, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αλλά δολοφονίες! Ένα οργανωμένο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της εργατικής τάξης, της χώρας συνολικά. Ένα ακόμη αιματοβαμμένο επεισόδιο, στον ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα που επέβαλε ο μνημονιακός φασισμός στους εργαζόμενους.
Την ηθική αυτουργία γι' αυτές τις δολοφονίες και όσες άλλες ακολουθήσουν έχει η κατάπτυστη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί οι νεομνηνομιακοί υποτακτικοί,  που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο και παράλληλα εφαρμόζουν και όλα τα προηγούμενα, ακολουθώντας σαν υπάκουοι δούλοι τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Φτάνει όμως πια, ως εδώ! Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στην κόλαση που μας έχουν επιβάλει! Δεν αντέχουμε άλλες απώλειες! Πρέπει να τους τελειώσουμε, πριν μας τελειώσουν. Να ξαναπιάσουμε το νήμα της οργάνωσης και του αγώνα, ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας. Στηριγμένοι στην ενότητα, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας να στείλουμε στον αγύριστο τους μνημονιακούς κανίβαλους, παλιούς και νέους. Να συντρίψουμε τα μνημόνια και το σάπιο σύστημά τους που ξερνά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο πάνω στις δικές μας πλάτες! Να ανοίξουμε το δρόμο για μία άλλη κοινωνία δίκαιη, που θα λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των δικών μας αναγκών, των παραγωγών όλου του κοινωνικού πλούτου! Να καταργήσουμε συνολικά την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων