Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στ. ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας 12Μ Σάββατο 3 Ιούνη ΠΟΡΕΙΑ στα υφαντήρια Παντελίδη, Σινιόσογλου 5, Νέα Ιωνία

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στ. ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας 12Μ Σάββατο 3 Ιούνη
ΠΟΡΕΙΑ στα υφαντήρια Παντελίδη, Σινιόσογλου 5, Νέα Ιωνία


Άλλο ένα θύμα προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων της επιτομής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στα χρόνια του μνημονίου. Ο μετανάστης εργάτης Bahadar Chaudhary από το Πακιστάν κατέρρευσε το Σάββατο 13 Μάη στα Υφαντήρια Παντελίδη ( Σινιόσογλου 5 Νέα Ιωνία) σε συνθήκες εξαντλητικών ωραρίων και νυχτερινών υπερωριών. Ειδικά στον κλάδο των υφαντηρίων είναι σύνηθες φαινόμενο οι εργασιακές συνθήκες γαλέρας όπως σε αυτή των υφαντηρίων Παντελίδη με αντάλλαγμα χαμηλότατους μισθούς. Τέτοιες καταστάσεις είναι που οδηγούν σε θανάτους-θυσίες εργατών στο βωμό των κερδών της εργοδοσίας, όπως της οικογένειας Παντελίδη στη Ν. Ιωνία.


Αν οι νεκροί είναι εργάτες σε ώρα υπηρεσίας τα ΜΜΕ της εξαπάτησης σιωπούν προς όφελος του κεφαλαίου. Όλοι σιωπούν για τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, όλοι σιωπούν για τους μισθούς πείνας και την εντατικοποίηση της εργασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες που οδηγεί σε δολοφονίες. Απεναντίας, όλα τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις φωνάζουν για την προστασία όλων των υπεύθυνων κυβερνήσεων  για αυτά τα ατυχήματα και για την προστασία όλων των υπευθύνων που έχουν εφαρμόσει όλα τα αντεργατικά μέτρα των μνημονίων.

Είναι γνωστό πως οι συνθήκες που επικρατούν σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις θυμίζουν περισσότερο σκλαβοπάζαρα παρά δουλειές  όπου αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες αδήλωτης/υποδηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας. Σε συνδυασμό με την τεράστια ψυχολογική και σωματική πίεση που ασκείται, οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε επιδείνωση της υγείας τους με θανατηφόρα αποτελέσματα βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα.

Πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως για να μη συνηθίσουμε το θάνατο των εργατών όπου παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα υπό την ασφυκτική καταπίεση των αφεντικών και του κράτους για να εξασφαλίσουνε την επιβίωση τους, πρέπει να περάσουμε από μια αντίσταση που εξαντλείται στις αμυντικές ανακοινώσεις στη συλλογική ταξική αντεπίθεση στους χώρους εργασίας και τους δρόμους.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα μείνουμε θεατές στη βαρβαρότητα που επεκτείνεται καθημερινά από τα αφεντικά! Πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια σε όλες τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.


Συμμετέχουν οι συλλογικότητες

Κομμουνιστική Συλλογικότητα RedFractal
Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Ν. Φιλαδέλφειας

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων