Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

17 ΜΑΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 10πμ ΕΓΝΑΤΙΑ με ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ


ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ Μόνιμη δουλειά για όλους τους Συμβασιούχους – Να πληρωθούν όλοι άμεσα Κάτω τα Μνημόνια και τα νέα αντεργατικά μέτρα
17 ΜΑΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 10πμ ΕΓΝΑΤΙΑ με ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών επέβαλλαν στην μνημονιακή συγκυβέρνηση να επεκτείνει τις 8μηνες συμβάσεις στους Δήμους για όλο το 2016 και πρόσφατα για όλο το 2017. Όμως έφτασε ο Μάης του 2017 για να αποφασίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο πως είναι αντισυνταγματικές και άκυρες οι παρατάσεις, εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις των Μνημονιακών που δεν θέλουν να ακούν για εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση την μία κάνει τον καλό απέναντι στους εργαζόμενους αλλά χωρίς να λύνει οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα όπως υποσχέθηκε με σχέδιο Νόμου (είναι σαν το σκίσιμο των μνημονίων!) και την άλλη συμφωνεί και με τις απόψεις των «Μένουμε Ευρώπη» (Δήμαρχοι, όλα τα μνημονιακά κόμματα, ΕΕ - ΔΝΤ), δηλ. τις απαιτήσεις για απόλυση των συμβασιούχων και αποτροπή κάθε προοπτικής μονιμοποίησης εργαζομένων στους Δήμους και γενικά, αφού αυτό θα μας κρατήσει στο Ευρώ! Αυτά δηλαδή που έτσι και αλλιώς ψήφισαν με το 3ο και τώρα το 4ο Μνημόνιο Είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα: νέο κόψιμο μισθών με την μείωση του αφορολόγητου, κόψιμο ακόμα 1 με 2 συντάξεις το χρόνο, κατάργηση κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος, ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ κτλ

- Συνάδελφοι, το πρώτο μέτωπο αγώνα όλων μας, είναι ενάντια στην Κυβέρνηση. Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις τους. Μην αφήνουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν δουλική εκλογική πελατεία. Μόνο με σκληρούς αγώνες μπορούμε να επιβάλλουμε το Δίκιο μας, ενάντια στο «δίκιο» μνημονιακών τοκογλύφων - εργοδοτών.
- Το δεύτερο μέτωπο είναι ενάντια στους Δημάρχους. Με μπροστάρηδες αυτούς της ΝΔ, έχουν κάνει το παν για να μην έχουν σταθερή σχέση εργασίας οι εργαζόμενοι και σε κάποιους δήμους προχώρησαν σε απολύσεις, παράτυπα και ετσιθελικά. Αυτοί, κινητοποίησαν το Ελεγκτικό Συμβούλιο εναντίον των εργαζομένων. Αυτοί κρύβονται πίσω από την απληρωσιά και τις απολύσεις.
Ενάντια σε αυτούς τους αιμοβόρους δημάρχους και τα κόμματά τους, που το παίζουν «πρώτοι Μνημονιακοί» όποτε χτυπιούνται τα εργατικά συμφέροντα, για να έχουν όμηρους τους εργαζόμενους, ενώ «κατευθύνουν» αλλού λεφτά και όχι στην μισθοδοσία των εργαζομένων - να αγωνιστούμε δυναμικά. Με αποκλεισμούς δημαρχείων και επαναλαμβανόμενες απεργίες. Κυβέρνηση και δήμαρχοι δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που τα δημιουργούν. Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, τον αγώνα και την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και της νεολαίας μπορούμε να επιβάλουμε τα συμφέροντά μας.
- Όλοι στην συγκέντρωσή μας στην Αθήνα. Να αποφασίσουμε άμεσα απεργία Διαρκείας, με περιφρούρηση των χώρων δουλειάς, αποκλεισμούς των Δημαρχείων και διαδηλώσεις στην πόλη. Να παραλύσει η καθαριότητα - Να καλεστούν τα σωματεία ΟΤΑ και όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης – η νεολαία και οι φοιτητικοί σύλλογοι, να στηρίξουν ενεργά τις κινητοποιήσεις. - Σε κάθε χώρο δουλειάς επιτροπές αγώνα, για να οργανώσουμε καλύτερα την δράση μας και να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τις πιέσεις και απειλές.
Αγώνας για να μονιμοποιηθούν όλοι οι Συμβασιούχοι στους Δήμους και να πληρωθούν άμεσα. Γενική Απεργία Διαρκείας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα-μνημόνια - Έξω απο ΕΕ-Ευρώ Οι εκβιασμοί και η δουλοποίηση των εργαζομένων ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»
επικ: 2310265730, e-mail: antepithesi@okde.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου