Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Εξέγερση τώρα, για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό μεσαίωνα!

Ατελείωτος ο κατάλογος των εργατικών εγκλημάτων

Εξέγερση τώρα, για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό μεσαίωνα!

 –
Στον ατελείωτο κατάλογο με τις δολοφονίες εργαζομένων, έρχεται να προστεθεί η φρικιαστική ιστορία της απλήρωτης επί 15 μήνες 42χρονης εργαζόμενης στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης», που  αυτοκτόνησε φτάνοντας σε απόγνωση. Πριν από λίγες μέρες ένας 45χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος στην καθαριότητα πέθανε εν ώρα εργασίας, ένας 23χρονος ντελιβεράς σκοτώθηκε πάνω στο κυνήγι του μεροκάματου και από την αρχή του χρόνου δεκάδες εργαζόμενοι δολοφονήθηκαν και σακατεύτηκαν για πάντα στο βωμό της καπιταλιστικής απληστίας και των μνημονιακών σκουπιδιών.

Σαν τον φαρισαίο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Νεφελούδης, βρήκε την ευκαιρία να «επιτεθεί» στον Άρειο Πάγο, θαρρείς και ο ίδιος δεν έχει καμιά ευθύνη και δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στον άθλιο ΣΥΡΙΖΑ για τα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά στην «αγορά εργασίας». Δεκατέσσερις μορφές νόμιμης «ευελιξίας»-παράνομες και ημιπαράνομες είναι αναρίθμητες- υπάρχουν στον Επισιτισμό /Τουρισμό, ούτε γι’ αυτό έχει ευθύνη ο κ. Γενικός.
Οι θάνατοι των συναδέλφων μας είναι αποτέλεσμα της  φρίκης και της βαρβαρότητας του ελληνικού καπιταλισμού που στην κατάρρευση του ξερνάει θάνατο, φτώχεια, πείνα και καταστολή για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς. Αυτή η καταστροφή είναι αποτέλεσμα του μνημονιακού φασισμού που έχουν επιβάλει η ξεπουλημένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παλιά και νέα μνημονιακά σκουπίδια, ΕΕ-ΔΝΤ και τα άθλια τσιράκια τους. Οι «πολιτισμένοι» και «καλλιεργημένοι» υπηρέτες του κεφαλαίου που ζέχνουν μισανθρωπισμό. Μία παρασιτική και άθλια ελίτ που κυκλοφορεί ελεύθερη και ανενόχλητη,  ζει μέσα στη χλιδή από τον κλεμμένο  πλούτο  που παράγει με ιδρώτα και αίμα  η εργατική τάξη
Αυτός είναι ο «πολιτισμός» τους! Η σκληρή  εκμετάλλευση των εργαζομένων και των φτωχών μέχρι θανάτου, η πλήρης απαξίωση του ανθρώπου και της αξιοπρέπειάς του. Το πραγματικό πρόσωπο των δικαστηρίων τους και της νομιμότητάς τους  είναι η οργάνωση σε καθημερινή βάση της αντεργατικής λαίλαπας των Μνημονίων. Η «ελεύθερη οικονομία» τους – το πλήρες ξεσάλωμα ενάντια στους μισθωτούς και την εργατική τάξη, με τους καπιταλιστές και τα δικαστήριά τους να αρνούνται ακόμα και την υποχρέωση να πληρώνουν τους εργάτες/υπαλλήλους τους (πρόσφατη απόφαση 677/2017 του Άρειου Πάγου). Τα ΜΜΕ τους, που αποσιωπούν όλα αυτά τα εγκλήματα και κάθε ενημέρωση για τα μέτρα που παίρνονται συγκεκριμένα ενάντια στους εργαζόμενους.
Και η κατρακύλα δεν έχει τέλος, καθώς το μέλλον που μας προετοιμάζουν είναι ακόμη πιο σκοτεινό, ένα μέλλον  όπου ο εργαζόμενος θα είναι κυριολεκτικά δουλοπάροικος. Στην επερχόμενη «αξιολόγηση» του φθινοπώρου, στόχος όλων των μνημονιακών σκουληκιών με τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις» τους είναι η ακόμη μεγαλύτερη φίμωση των εργαζομένων, της δυνατότητάς τους να οργανώνονται και να παλεύουν (απαγόρευση απεργιών, περιορισμός της δράσης των Σωματείων, συνδικαλιστικό «ασφάλειας» κ.ά.).
Αν δεν τους καταστρέψουμε, θα μας καταστρέψουν. Δεν έχουμε τα περιθώρια για άλλες απώλειες στα δικαιώματα μας, δεν αντέχουμε άλλες θυσίες. Ο φόρος αίματος που πληρώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι είναι αβάσταχτος. Δεν μπορούμε να στεκόμαστε αμέτοχοι και να βλέπουμε τις μητέρες, τους πατέρες, τα αδέρφια, τους συναδέλφους μας να χάνονται μέσα σε αυτό τον ανελέητο ταξικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Πρέπει ν αντεπιτεθούμε!
Έχοντας σαν όπλα την αλληλεγγύη και την ενότητά μας, τους ανυποχώρητους αγώνες μας, να οργανώσουμε την εξέγερσή μας! Ως την τελική σύγκρουση, μέχρι να απαλλαγούμε από τα μνημόνια και να τσακίσουμε τους υπηρέτες τους. Για την ανατροπή του καπιταλισμού και της βαρβαρότητας του. Για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας που η αξία του ανθρώπου θα αποκατασταθεί. Μία κοινωνία χρήσιμη, δίκαιη, σοσιαλιστική.
Η Αντεπίθεση Των Εργαζόμενων εκφράζει τη θλίψη της για τους άδικους χαμούς των συναδέλφων μας και τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες τους.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων