Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Το Δικαστήριο της ΕΕ «νομιμοποιεί» 12 ημέρες συνεχόμενης εργασίας χωρίς ρεπό!

Ως που θα φτάσουν οι μνημονιακοί κανίβαλοι της ΕΕ;

Το Δικαστήριο της ΕΕ «νομιμοποιεί» 12 ημέρες συνεχόμενης εργασίας χωρίς ρεπό!

Το δικαστήριο της Ευρωπαικής Ένωσης με σχετική απόφασή του στις 9 Νοεμβρίου ανοίγει έδαφος για συνεχόμενη εργασία έως και 12 ημέρες, χωρίς ανάπαυση για τους εργαζόμενους που δουλεύουν 6 ημέρες την εβδομάδα ή αντίστοιχα για συνεχόμενη εργασία 10 ημερών για τους εργαζόμενους που δουλεύουν 5 ημέρες την εβδομάδα.
Η απόφαση αυτή αφορά την απάντηση σε ερωτήματα που έθεσε το πορτογαλικό εφετείο του Πόρτο – μετά από προσφυγή εργαζόμενου – σχετικά με την ερμηνεία της αντεργατικής Οδηγίας 2003/88 της Ε.Ε. για την οργάνωση του χρόνου εργασίας. Επίσης, η απόφαση αυτή δεσμεύει κατά τον ίδιο τρόπο και τα άλλα εθνικά δικαστήρια που επιλαμβάνονται παρόμοιου προβλήματος.
Ήδη, σε αρκετούς κλάδους που απασχολούν εργαζόμενους για 5 ημέρες την εβδομάδα, η συνεχής απασχόληση για 10 ημέρες χωρίς ρεπό  εφαρμόζεται παρανόμως καιρό τώρα και η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να την νομιμοποιήσει. Ας θυμίσουμε εδώ, μερικές από τις φασιστικού τύπου αποφάσεις του Αρείου Πάγου που υπερασπίζεται το «διευθυντικό δικαίωμα» της εργοδοσίας να μετακινεί τους εργαζόμενους όπου θέλει και όπως θέλει, χωρίς αυτό να συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (682/2017), ή λίγο διάστημα πριν που νομιμοποίησε την απλήρωτη εργασία (114/2017) και εξίσωσε την επίσχεση εργασίας με την οικειοθελή παραίτηση του εργαζόμενου (114/2017).
Το μνημονιακό καθεστώς γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστικό μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους. Θα κυριαρχεί μόνο ο Δεσποτισμός του εργοδότη που θα κατέχει την απόλυτη εξουσία και το απόλυτο δικαίωμα να μεταχειρίζεται τους εργαζόμενους  όπως εκείνος θέλει, χωρίς να  έχουμε κανένα δικαίωμα και ελευθερία.
Πρέπει να  βάλουμε τέλος σε αυτή τη ζοφερή κατάσταση. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να εξεγερθούμε απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν επιβάλει για να τσακίσουμε όλους τους αντεργατικούς  μνημονιακούς νόμους και να επιβάλλουμε τον μόνο Νόμο που μπορεί να μας απαλλάξει από την αδικία του καπιταλισμού. Τον Νόμο Που Είναι Το δίκιο του Εργάτη.
    –
Αντεπίθεση των Εργαζομένων