Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ στις 9π.μ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ημέρα εκδίκασης της αγωγής του συναδέλφου για τα δεδουλευμένα.
Την Παρασκευή 17/3/17 ο συνάδελφος μας Η.Β απολύθηκε εκδικητικά από το πρατήριο υγρών καυσίμων της Shell στην οδό 25ης Μαρτίου 84, όπου εργαζόταν επί 4 χρόνια.
Η αίτια της απόλυσής του ήταν ότι τόλμησε να διεκδικήσει τις 4 εβδομάδες αδείας που δικαιούται με βάση τον νόμο, καθώς και τα bonus επίτευξης στόχων-πωλήσεων. Ο συνάδελφος θεωρούταν «ενοχλητικός» γιατί στο παρελθόν είχε αρνηθεί τη μεταφορά του σε εταιρεία ενοικίασης προσωπικού. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, όταν αρνήθηκε να υπογράψει οικειοθελή αποχώρηση κατά την απόλυσή του, απειλήθηκε ότι θα ενταχτεί στη μαύρη λίστα που διατηρούν Shell και Avin ώστε να μη ξαναβρεί δουλειά.

Ήδη η Επιθεώρηση Εργασίας υποχρέωσε τον εργοδότη να τον αποζημιώσει μερικώς για τις μη ληφθείσες και μη αποζημιωθείσες ημέρες αδείας, αποδεικνύοντας το αληθές των καταγγελιών του συναδέλφου.
Ο αγώνας όμως του συναδέλφου θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωσή του!
Αυτά τα περιστατικά σίγουρα δεν είναι πρωτόγνωρα για τους εργαζόμενους! Όλοι/ες εμείς που βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις στους χώρους εργασίας θα πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες στον συνάδελφο. Να μην αφήσουμε κανέναν εργοδότη να καταπατά τα εργασιακά μας δικαιώματα! Να οργανωθούμε και να παλέψουμε όλοι μαζί! Να δημιουργήσουμε επιτροπές εργαζομένων στους χώρους δουλειάς ώστε με αλληλεγγύη και αγώνες να σταματήσουμε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία!
Να δικαιωθεί άμεσα ο συνάδελφος μας, ο οποίος απολύθηκε εκδικητικά γιατί υπερασπιζόταν τα στοιχειώδη δικαιώματά του!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
-ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ
-ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ (Κυριακές, αργίες, υπερωρίες, νυχτερινά)
Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας
τηλ: 2310265730,  blog: www.antepithesitonergazomenon.blogspot.gr/
Αντεπίθεση των Εργαζομένων
στο Εμπόριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου