Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση ενάντια στη συνδικαλίστρια, συνάδελφο Α. Ασλανίδη

Την Πέμπτη 1 Μαρτίου εκδικάζεται (Μονομελές Πλημμελειοδικείο) η μήνυση προϊσταμένης της Vodafone σε βάρος της συναγωνίστριας Άννας Ασλανίδη.
Η Α. Ασλανίδη, εδώ και δέκα χρόνια, έχει μια διαρκή, σταθερή, αγωνιστική παρουσία στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Είναι εκλεγμένη στα ΔΣ του Ενιαίου Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus καθώς και του επιχειρησιακού ΠΑΣΕ Vodafone.

Το ιστορικό της μήνυσης πάει πίσω στο 2013, όταν στις 11/10 εκείνου του χρόνου είχε γίνει στη Vodafone επιτυχημένη 24ωρη απεργία ενάντια στην ίδρυση Victus [από κοινού θυγατρική των Vodafone και Wind, όπου μετέφεραν μαζικά τεχνικό προσωπικό και έχει έκτοτε χρησιμοποιηθεί συστηματικά ως όχημα για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και του συνδικαλισμού σ’ αυτό τον χώρο]. Τότε, θορυβημένη από τη μαζική συμμετοχή, η διοίκηση της Vodafone προχώρησε στη μήνυση ενάντια στην Α. Ασλανίδη, που είχε πρωτοστατήσει στην επιτυχία της απεργίας. Η μήνυση έγινε μέσω «καλοθελήτριας» υπαλλήλου (καθ’ υπόδειξη της εργοδοσίας), η οποία όλως τυχαίως αργότερα πήρε προαγωγή. Εκεί ισχυρίζεται διάφορα στημένα και ανυπόστατα (π.χ. ότι χτυπήθηκε από την συνάδελφο), στο γνωστό απεργοσπαστικό πνεύμα που επιστρατεύουν οι εργοδότες ενάντια στο μαχητικό συνδικαλισμό!
Σε τέτοια χτυπήματα είναι γνωστό ότι διαπρέπει η εργοδοσία της Vodafone (π.χ. δικαστικές προσφυγές ενάντια σε προκηρυγμένες απεργίες, μαζικές απολύσεις, άρνηση υπογραφής σσε τα τελευταία 4 χρόνια). Πρόσφατα έσυρε 4 μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου ΠΑΣΕ Vodafone σε «πειθαρχικό» συμβούλιο (μεταξύ τους, ξανά, και η Ά. Ασλανίδη), επειδή οργάνωσαν κινητοποιήσεις ενάντια σε απολύσεις.
Η Vodafone (αλλά και η Victus και η Wind και πολλές άλλες εταιρίες του κλάδου) κυριολεκτικά πρωτοπορούν στην εφαρμογή των Μνημονίων στους χώρους εργασίας – και ιδιαίτερα των νέων, αντεργατικών–αντιαπεργιακών μέτρων, πολλές φορές πριν καν έχουν ψηφιστεί σχετικοί νόμοι! Τέτοιες επιθέσεις και τέτοιες ανοιχτά αντισυνδικαλιστικές εργοδοσίες, είναι η ραχοκοκαλιά του μνημονιακού Νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης της Εργασίας, του Δεσποτισμού των Κεφαλαίου, με τα οποία προσπαθούν να συντρίψουν την εργατική τάξη.
Για την έμπρακτη υπεράσπιση της διωκόμενης συναδέλφου, το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus έχει κηρύξει Στάση Εργασίας την Πέμπτη 1η Μάρτη (έναρξη βάρδιας έως τις 14:00)ημέρα εκδίκασης της μήνυσης.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος να καταδικάσουν τη δίωξη, να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την απόκρουσή της.
Να αποσυρθεί άμεση η μήνυση ενάντια στη συνάδελφο Α. Ασλανίδη.
Κάτω τα χέρια από τους μαχητικούς συνδικαλιστές, από τον ανεξάρτητο ταξικό συνδικαλισμό, τους αγώνες των εργαζομένων.
Οργάνωση – Ενότητα – Αγώνας Διαρκείας μέσα στους χώρους δουλειάς, ενάντια στα Μνημόνια, στην επιβολή της σύγχρονης αντισυνδικαλιστικής χούντας, στη μετατροπή των εργαζομένων σε δουλοπάροικους.
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ