Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Δύο εργάτες τραυματίες στις ράγες στη Λαμία

Δεν είναι εργατικά «ατυχήματα»! 
Είναι συνειδητά εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης!


Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε τις ζωές δυο ακόμη εργατών 36 και 46 χρονών που διακομίστηκαν εγκαίρως στο νοσοκομείο της Λαμίας! Οι εργάτες δουλεύουν στην Κοινοπραξία, τεχνική κατασκευαστική εταιρία που πραγματοποιεί εργασίες στη νέα σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος της γέφυρας Σταυρού. Την περασμένη Τρίτη (6 Μαρτίου) καθώς μετέφεραν βαριά εργαλεία με μηχανή τύπου «Ούνιμογκ», το φορτίο γύρισε, κάποια από τα αντικείμενα έφυγαν από τη θέση τους, με αποτέλεσμα οι δύο εργάτες να τραυματιστούν στα πόδια.

Τα εργατικά «ατυχήματα» έχουν οξυνθεί στο έπακρο πλέον. Οι καπιταλιστές και τα βάρβαρα αντεργατικά μνημόνιά τους έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε χώρους «δουλείας» και τους εργαζόμενους σε «δούλους». Η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας, οι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, τα εξαντλητικά ωράρια, οι μισθοί για ένα ξεροκόμματο, χωρίς ίχνος δικαιώματος είναι μόνο μερικά παραδείγματα από την καθημερινή ζούγκλα που βιώνουμε, οι εργαζόμενοι.
Το 2017 υπήρξε εκτίναξη των εργατικών «ατυχημάτων» και ειδικά των θανατηφόρων. Ξεπέρασαν τα 7.000, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 20 ανά ημέρα. Αν μάλιστα προστεθούν και τα εργατικά ατυχήματα που δεν δηλώνονται ως τέτοια, από ανασφάλιστους κυρίως εργαζόμενους, τότε ο αριθμός πραγματικά εκτοξεύεται. Το 2018, πόσο ακόμα θα αυξηθεί ο αριθμός αυτός;
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι φτωχοί πρέπει να εξεγερθούμε ενάντια στη ζοφερή πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλει. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της οργάνωσης και του αγώνα. Στηριγμένοι στην ενότητα, την αποφασιστικότητα και την αλληλεγγύη μας, με επιτροπές εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς και με μαχητικούς, αποφασιστικούς αγώνες να κατακτήσουμε ξανά τα δικαιώματά μας και να στείλουμε στον αγύριστο τους μνημονιακούς κανίβαλους μια και καλή! 

                                              Αντεπίθεση των Εργαζομένων