Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Στον δρόμο της Πρωτομαγιάς
Ενάντια σε Μνημόνια – Πόλεμο – Κυβέρνηση – ΕΕ
R Όλοι την Τρίτη 1/5, 10:30 π.μ. Αγ. Σοφίας με Εγνατία
Συνάδελφοι-ισσες: Τα χυδαία ψέματα από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, επιστροφής στην κανονικότητα, η ανάπτυξη έρχεται κλπ, δεν μας πείθουν. Καυχιούνται για το πλεόνασμα του 2017 (4,2%), ένα πλεόνασμα βαμμένο με το ίδιο μας το αίμα. Προσπαθούν, με όλα τα μέσα, να μας αποπροσανατολίσουν από τα μέτρα που ψηφίζονται και θα ψηφιστούν, ανοίγοντας ταυτόχρονα επικίνδυνα μέτωπα (ονομασία πΓΔΜ, ένταση με Τουρκία στο Αιγαίο).
Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Η πραγματική ανεργία ανέρχεται στο 31%. Η φτώχεια το 2016 εκτινάχθηκε στο 36,5%! Η μείωση της κατανάλωσης δείχνει το αποτέλεσμα όλων των βάρβαρων μέτρων που εφαρμόζοντα και οδηγούν στη συντριβή μισθών και συντάξεων. Η ακραία φορολόγηση δεν οδηγεί σε άνοδο την οικονομία. Στην πραγματικότητα, μετά το τυπικό τέλος του 3ου μνημονίου, υπάρχει και 4ομνημόνιο: μείωση αφορολόγητου στα 5.700€ από 9.000€,  μείωση συντάξεων,η εποπτεία θα συνεχιστεί μέχρι το 2060!
Το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της εργασίας
Οι «μεταρρυθμίσεις» τους έχουν μοναδικό στόχο να καταργήσουν κεκτημένα δικαιώματα ολόκληρου αιώνα. Πασχίζουν να εργαζόμαστε με ελαστικά ωράρια, χωρίς βασικό μισθό, ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, χωρίς κανόνες υγιεινής, χωρίς δυνατότητα διεκδίκησης των εργατικών-ανθρώπινων δικαιωμάτων μας. Μας θέλουν έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών μας. Δεν είναι εικόνα από το μέλλον, αλλά από το παρόν!
- Η υποαπασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία κυριαρχούν και η απλήρωτη εργασία ολοένα αυξάνεται.
·         Τα δικαστήρια πλέον βρίσκονται στην υπηρεσία των εργοδοτών (αποφάσεις ενάντια στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΣΜΕΘ, καταδίκη Ηριάννας, αντεργατικές αποφάσεις Αρείου Πάγου κλπ).
·         Η καθιέρωση της 7ήμερης εργασίας (βλέπε κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας) είναι γεγονός, το lock-out  (ανταπεργία των εργοδοτών) καθώς και οι δυσκολίες στην κήρυξη απεργίας από τα σωματεία.
·         Αμέτρητα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα συναδέλφων μας διανομέων φαγητού, και όχι μόνο.
Καμία συμμετοχή σε κανέναν πόλεμο!
Το πρόσφατο χτύπημα των Η.Π.Α. (σε συμμαχία με Γαλλία-Μ. Βρετανία) στη Συρία, με αφορμή την προπαγάνδα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών για τα χημικά του Άσαντ, δείχνει το πόσο επικίνδυνα έκρυθμη  είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου είναι πιο απειλητικά από ποτέ. Επικίνδυνη όμως είναι και η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, η οποία δίνει γη και ύδωρ για τα συμφέροντα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην περιοχή, προσφέροντάς μας ως «κρέας για τα  κανόνια τους».
Φόρος τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά… Οι Αγώνες μας!
Το παράδειγμα των ηρώων εργατων του Σικάγο, της εργαικής εξέγερσης του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη, των 200 εκτελεσμένων της Καισαριανής (Πρωτομαγιά 1944), είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, δείχνοντάς μας τον δρόμο για να κερδίσουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας και την ίδια μας την ζωή. Να σωθούμε από την απειλή του πολέμου που εντείνεται διαρκώς και ιδίως στην περιοχή μας. Μόνο με την δική μας ενότητα, με την αυτοοργάνωση μας - δημιουργώντας επιτροπές αγώνα σε κάθε εργασιακό χώρο και αγώνες μέχρι τέλους, μπορούμε να νικήσουμε! Δεν είμαστε μόνοι! Οι εργατικοί αγώνες σε Γαλλία, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Ασία κ.ά., μας δείχνουν πως Οι αγώνες που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και στην Ελλάδα είναι σημαντική παρακαταθήκη μας, δεν έχουν ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστούν.
Αγώνες με πρόγραμμα είναι η πραγματική λύση για τα δικά μας συμφέροντα!
Κατάργηση των μνημονίων - Διαγραφή του Χρέους - Έξοδο από Ευρώ και Ε.Ε.
Απαιτούμε- Διεκδικούμε:
·      751€ βασικό μισθό. Αυξήσεις μισθών με βάση τις ανάγκες μας! Επιβολή πληρωμής  μισθών, Δώρων, κλπ.
·         Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων  για να υπογραφούν Κλαδικές Σ.Σ.Ε.
·         Κανένας εργαζόμενος χωρίς ένσημα!
·         Υπεράσπιση του 8ώρου και της 5ήμερης εργασίας!
·         Άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας- δουλειά για όλους!
·         Εθνικοποίηση των επιχειρήσεων που κλείνουν ή χρεοκοπούν, κάτω από εργατικό έλεγχο.
·         Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών – δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

                                                                                                                          ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ