Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων της Π.Ο.Σ. δεν θα περάσει

Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων της Π.Ο.Σ. δεν θα περάσει

Νίκη στον αγώνα τους

Επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις με τρίωρες στάσεις εργασίας (για Τετάρτη 11/7, Παρασκευή 13/7,Δευτέρα 16/7, Τετάρτη 18/7) και την Παρασκευή (20/7) 24ωρη απεργία εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) αντιδρώντας στις ιδιωτικοποιήσεις και ζητώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ΟΣΕ και στην Ελληνική Εταιρία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).
Η ξεπουλημένη κυβέρνηση Τσίπρα, αφού πρώτα αφαίρεσε με νόμο τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ που ουσιαστικά είναι η τεχνική βάση των σιδηροδρόμων, για να διευκολύνει του νέους ιδιοκτήτες (ΤΡΑΙΝΟΣΕ), τώρα με ευθύνη του Υπουργείου και του ΤΑΙΠΕΔ, απαγορεύει την υπογραφή της ήδη συμφωνηθείσας με τη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επίσης, οι αρμόδιοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν στην ενοποίηση των δύο εταιρειών που έχουν αποσχισθεί από τον ΟΣΕ, ενώ η διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, με τον τελευταίο νόμο για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, μετέταξε 270 εργαζομένους της σε άλλη υπηρεσία στο Δημόσιο.

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στο Δικαστήριο αιτούμενη να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις, δρομολόγησε τρένα κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας και σα να μην έφταναν αυτά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ και πρώην βουλευτής Ξάνθης της Ν.Δ.) για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, έστειλε απειλητική επιστολή στην Π.Ο.Σ.
Tο δικαστήριο έκρινε με οριστική του απόφαση όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ. παράνομες και καταχρηστικές.
Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έσπευσε να κόψει τα κεφάλια που σηκώθηκαν δείχνοντας πόσο καλά έχει προσαρμοστεί στο μνημονιακό μοντέλο εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που αποθεώνει τον εργοδότη και εκμηδενίζει τους εργαζόμενους.
Απέναντι στην ανελέητη τρομοκρατία των εργοδοτών μόνο μία είναι η απάντηση: Οργάνωση στους χώρους δουλειάς και ανυποχώρητος αγώνας με κινητοποιήσεις και απεργίες. Για να καταλάβουν πως είμαστε εργαζόμενοι με δικαιώματα και αξιοπρέπεια και όχι δούλοι.
Αντεπίθεση των εργαζομένων