Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΑΙΜΑ 
ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΕΚΡΟΣ, ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ
Δεν έχει τέλος η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα – δολοφονίες που αυξάνονται στα χρόνια των μνημονίων. Τις τελευταίες μέρες θρηνούμε το χαμό ενός ακόμα συναδέλφου, ενώ άλλοι δυο βρίσκονται βαριά τραυματισμένοι. Συγκεκριμένα:
Στην Αθήνα, εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια εργασιών στο υπό ανέγερση νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο εργαζόμενος γλίστρησε από σκαλωσιά 10 μέτρων στον βορειοδυτικό πυλώνα κι έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό.
Στην Ιεράπετρα, εργαζόμενος -συνοδός απορριμματοφόρου- έπεσε από το όχημα λόγω έλλειψης φωτισμού, με συνέπεια να σπάσει τον αγκώνα του και να προκληθούν σοβαρά κατάγματα στα πλευρά και την λεκάνη.
Στο Ηράκλειο, συνάδελφος ντελιβεράς εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο ύστερα από τροχαίο ατύχημα εν ώρα εργασίας.Το ένα του πόδι ακρωτηριάστηκε, ενώ αντιμετωπίζει πρόβλημα και στο άλλο, για το οποίο θα  πρέπει να μπει ξανά στο χειρουργείο.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ» - ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
Κύριοι υπεύθυνοι, δεν είναι άλλοι από τους εργοδότες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   Τα αφεντικά με την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης παίζουν τη ζωή μας κορώνα-γράμματα, χωρίς να νοιάζονται ούτε στο ελάχιστο για την υγεία και την ζωή των εργαζομένων. Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς να τηρούνται οι συνθήκες ασφάλειας, με εξοντωτικά ωράρια και εντατικοποίηση, χωρίς ρεπό, για ένα κομμάτι ψωμί. Μας έχουν ανασφάλιστους, μας κλέβουν τα δώρα, τα επιδόματα κτλ., μας απολύουν τον ένα μετά το άλλο.  Φτάνουν στο σημείο μέχρι και να μας απειλούν, να μας ξυλοκοπούν λες και είμαστε δούλοι. Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι ο συνάδελφος διανομέας Mohammad, όπου τον απέλυσαν επειδή ζήτησε να του βάζουν τα ένσημα και το μισθό που δικαιούται  (ώστε να μπορεί να παραμείνει στη χώρα) και ύστερα τον απείλησαν με μαχαίρι και τον γρονθοκόπησαν ανήλεα επειδή αρνήθηκε να υπογράψει ότι έχει πληρωθεί κανονικά…!
Καμιά ανοχή στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει! Με όπλα την ενότητα και την αλληλεγγύη μας, να οργανωθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς. Με μαχητικούς κι ανυποχώρητους αγώνες να βάλουμε φρένο στο νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης και στο μνημονιακό καθεστώς που μας έχουν επιβάλλει. Να δώσουμε ένα τέλος στα μνημονιακά και εργοδοτικά εγκλήματα εις βάρος μας.
Αντεπίθεση των Εργαζομένων