Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Για μια ακόμη φορά η ελληνική αστυνομία έπιασε λαβράκι καθώς συνέλαβε και  επέβαλε πρόστιμο 3.358 ευρώ στην 82χρονη Μαρία Κουμπάτοβα, επειδή πουλούσε «τερλίκια» (πλεκτά υποδήματα)! Η ηλικιωμένη το 2014 για να επιβιώσει, πουλούσε τερλίκια ως πλανόδια. Συνελήφθη κακήν κακώς, κρατήθηκε για 9 ολόκληρες ώρες στο Α.Τ του Λευκού Πύργου, ενώ έκλαιγε και λιποθύμησε και σαν να μην έφταναν όλα αυτά της επιβλήθηκε και πρόστιμο 3.358 ευρώ. Το πρόστιμο όχι μόνο δεν είχε σβηστεί όπως είχαν διαβεβαιώσει στο τμήμα την οικογένεά της αλλά προστέθηκαν 10.000 ευρώ τόκοι, φτάνοντας συνολικά σήμερα τα 13.358 ευρώ χρέος! Όλα αυτά τη στιγμή που η ηλικιωμένη λαμβάνει ως σύνταξη το ποσό των.. 30 ευρώ! Είναι το δεύτερο γνωστό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη όπου η αστυνομία παρά τη δημόσια κατακραυγή, επιτίθεται σε ανυπεράσπιστες ηλικιωμένες. Πριν από ένα μήνα περίπου 3 αστυνομικοί συνέλαβαν στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης μια 90χρονη υπερήλικη γυναίκα για τον ίδιο λόγο, επιβάλλοντας της πρόστιμο 2600 ευρώ…(!)

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε και όχι η εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να μας πασάρει ο Σύριζα και όλα τα μνημονιακά φερέφωνα. Όταν παλεύεις για το μεροκάματο καταδικάζεσαι άδικα. Αστυνομία και Δικαστήρια έχοντας το πράσινο φως από την άθλια κυβέρνηση Τσίπρα κυνηγάνε λυσσασμένα τους εργαζόμενους, φτωχούς και αδύναμους. Ταυτόχρονα κάνουν τα στραβά μάτια απέναντι στους αληθινούς εγκληματίες: τους εργοδότεςπου καταδυναστεύουν τους εργαζόμενους και τους απειλούν μέχρι και με φυσική εξόντωση, τους φασίστες που επιτίθενται ενάντια σε αγωνιστές και μετανάστες και τα μνημονιακά ρετάλια που ξηλώνουν τα δικαιώματα μας και ταυτόχρονα γεμίζουν τις τσέπες τους με τον δικό μας μόχθο. Αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκληματίες οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, ή τα δικαστήρια τους αντιμετωπίζουν «με το γάντι».

Καμιά αυταπάτη στην ασυδοσία και την υποκρισία τους

Η κυβέρνηση Σύριζα και ο υπόλοιπος μνημονιακός συρφετός είναι οι κύριοι υπεύθυνοι  για τον εφιάλτη που ζούμε. Οικοδομούν καθημερινά ένα μνημονιακό καθεστώς ξηλώνοντας κάθε δικαίωμα, τσαλαπατώντας την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των αδυνάμων. Με ΜΑΤ και Δικαστήρια χτίζουν ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης με σκοπό να αφοπλίσει το εργατικό κίνημα, να βάλει στον πάγο τις δίκαιες διεκδικήσεις μας για να καθιερώσει ένα νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας. Μοναδικός τους στόχος είναι να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα, χωρίς μισθό, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα.

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Φτωχοί, Νέοι: Πρέπει επιτέλους να αμυνθούμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Με συλλογική αντίδραση απέναντι σε κάθε αδικία, με  Ενότητα, Οργάνωση και Αγώνα στους χώρους δουλειάς αλλά και παντού να δώσουμε απάντηση στις μνημονιακές επιθέσεις Τσίπρα/Μητσοτάκη και των υπόλοιπων μνημονιακών σκουπιδιών. Να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους κοινωνικά αδύναμους. Να επιβάλλουμε το Δίκιο και την Αξιοπρέπεια των Εργαζομένων.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων