Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Άλλοι δυο εργαζόμενοι νεκροί εν ώρα εργασίας!

ΤΑ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ
Άλλοι δυο εργαζόμενοι νεκροί εν ώρα εργασίας!
Στις 10/5, 52χρονος εργάτης με καταγωγή από την Αλβανία βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης δρόμου στο χωριό Μελισσώνας στην Εύβοια. Το φορτηγό, που κουβαλούσε πέτρες ντελαπάρισε, με αποτέλεσμα να  καταπλακωθεί ο εργαζόμενος από το φορτίο. Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Καρύστου, όπου όμως άφησε την τελευταία του πνοή.  Ένας ακόμα εργαζόμενος στο ίδιο σημείο σώθηκε την τελευταία στιγμή. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες, άλλος ένας συνάδελφος, οικοδόμος εν ώρα εργασίας έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το δεύτερο όροφο σε οικοδομή στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο 60χρονος οικοδόμος, πατέρας 2 παιδιών ήθελε μόλις λίγα μεροκάματα για να συνταξιοδοτηθεί.

Εργοδότες, κυβέρνηση και μνημόνια  δολοφονούν!
Σύμφωνα με το εργατικό κέντρο Ηρακλείου, μόνο στο Ηράκλειο, τα εργατικά ατυχήματα τους τελευταίες 5 μήνες είναι ογδόντα δύο, δυο εκ των οποίων είναι θανατηφόρα. Οι συνεχόμενες εργατικές δολοφονίες-«δυστυχήματα» και τα εκατοντάδες εργατικά 6«ατυχήματα» προμηνύουν ίσως την πιο αιματοβαμμένη χρόνια για τους εργαζόμενους.  Ήδη μετράμε πανελλαδικά πάνω από  25 νεκρούς συναδέλφους εν ώρα εργασίας από την αρχή του έτους …(!) Τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, η καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας από τα αφεντικά, η ανελέητη εντατικοποίηση, η μαύρη και απλήρωτη εργασία είναι οι πραγματικοί παράγοντες της ραγδαίας αύξησης των εργατικών δολοφονιών, των ανυπόφορων συνθηκών εργασίας. Οι εργοδότες έχοντας την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων μνημονιακών σκουπιδιών, θέτουν σε πλήρη εφαρμογή το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, μετατρέποντάς μας στην κυριολεξία σε σύγχρονους δουλοπάροικους, ανυπεράσπιστους στα χέρια των αφεντικών.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΟΧΙ ΔΟΥΛΟΙ
Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει. Καμία αυταπάτη, καμία ανοχή στον αντεργατικό μεσαίωνα που εφαρμόζει ο Τσίπρας, αλλά και σε αυτόν που υπόσχεται ότι θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης. Όλος ο μνημονιακός συρφετός που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να φύγει τώρα! Με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, με ανυποχώρητους και μαχητικούς αγώνες να βάλουμε ένα φρένο στον εργοδοτικό δεσποτισμό και την αυθαιρεσία, στο Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης που θερίζει ζωές. Να υπερασπιστούμε, εμείς οι ίδιοι, τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια, τη ζωή μας.
Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων εκφράζει τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήριά της, στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων.