Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Κεφάλαιο – Μνημόνια – Κυβερνήση ΝΔ δολοφονούν!

ΣΩΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ» - ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ
Κεφάλαιο – Μνημόνια – Κυβερνήση ΝΔ δολοφονούν!

Στις 5/12  τεχνικός πεδίου του ΟΤΕ, που δούλευε σε μονομελές συνεργείο, βρέθηκε αναίσθητος μπροστά από καφάο, σε πολυσύχναστο δρόμο του Κολωνακίου. Λίγες μέρες πριν, ακόμη ένας εργαζόμενος του ΟΤΕ σε μονομελές συνεργείο, στο Κουτσελιό Ιωαννίνων, τραυματίστηκε όταν έσπασε η κολώνα στην οποία δούλευε. Η εργοδοσία του ΟΤΕ εξαφάνισαν την κολώνα για να μην την βρει η επιθεώρηση εργασίας και την αντικατέστησαν με καινούργια.
Στις 10/12 54χρονος εργάτης σκοτώθηκε την ώρα που δούλευε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Παραγωγής Κρεάτων ΒΙΚΡΕ ΑΕ στα Αμισιανά Καβάλας, πέφτοντας από μεγάλο ύψος όταν έσπασε μηχανισμός του γερανού που ήταν ανεβασμένος. Ο 54χρονος εργαζόταν στην εταιρεία «Αραμπατζής», που κάνει βιομηχανικές μεταλλικές κατασκευές και οικοδομικές εργασίες στην συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στις 11/12 κατά τη διάρκεια έργων της ΔΕΔΔΗΕ στο δίκτυο του Πευκοχωρίου, υποχώρησε πλαγιά η οποία παρέσυρε τον εργαζόμενο της υπηρεσίας που βρίσκονταν επάνω στην κολώνα. Ο εργαζόμενος απεγκλωβίστηκε από το χώμα που τον καταπλάκωσε και μεταφέρθηκε Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.
Στις 13/12 εργαζόμενος που βρισκόταν σε σκαλωσιά ξενοδοχείου του Ανισαρά στη Χερσόνησο Ηρακλείου, και επιτελούσε εργασίες, έπεσε στο κενό. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν.Η όπου και νοσηλεύεται.
Την ίδια μέρα στα λατομεία Πήλιου σκοτώθηκε 23χρονος εργάτης μετανάστης από το Πακιστάν, κατά τη διάρκεια εργασιών στα λατομεία στην περιοχή «Χονδρή Άμμος». Στο σημείο γίνονταν εργασίες εξόρυξης και το φορτίο μεταφερόταν από μπουλντόζα. Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν κόπηκε ο ιμάντας που σήκωνε το φορτίο, με αποτέλεσμα να τον πλακώσει.
Στις 14/12 εργαζόμενος, που δουλεύει σε εξωτερικό συνεργάτη – εργολάβο, έπεσε από ύψος 4 μέτρων, στον Ιχθυογεννητικό Σταθμό ΣΕΛΟΝΤΑ στη Μανάγουλη Δωρίδας. Το περιστατικό συνέβη μόλις ένα μήνα μετά το σοβαρό εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιχθυογεννητικού Σταθμού ΝΗΡΕΑ, κάτω από παρόμοιες συνθήκες, κάτι που αποδεικνύει την πλήρη έλλειψη μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων στις εργολαβικές εταιρίες.
Κεφάλαιο – ΕΕ- μνημονιακές κυβερνήσεις είναι εξίσου υπεύθυνοι για τους χιλιάδες τραυματίες και εκατοντάδες νεκρούς συναδέλφους μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενίσχυσε το μνημονιακό καθεστώς και το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας, ανοίγοντας τον δρόμο στην ακραία νεοφιλελέυθερη κυβέρνηση της ΝΔ να επιτεθεί με ακόμη μεγαλύτερη λύσσα στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους. Εξίσου υπεύθυνοι είναι και οι εργοδότες, που για χάρη των κερδών τους δεν τηρούν κανένα μέτρο προστασίας και υγιεινής των εργαζομένων, συνεχώς εντατικοποιούν την εργασία και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε σε άθλιες συνθήκες, ρισκάροντας τη ζωή μας για έναν πενιχρό μισθό.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Αυτή τη στιγμή, σε όλο τον κόσμο, εργαζόμενοι που οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις θέλουν να τους μετατρέψουν σε δούλους, ξεσηκώνονται και διεκδικούν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους. Να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους, να οργανωθούμε και εμείς, και με απεργίες και καταλήψεις να διώξουμε μια και καλή τα μνημόνια και τους μνημονιακούς που μας καταστρέφουν τη ζωή.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ