Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Άλλη μια δικαίωση των απολυμένων συναδέλφων - ντελιβεράδων από το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑ»

 

Άλλη μια δικαίωση των απολυμένων συναδέλφων 

- ντελιβεράδων από το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑ»

Μετά την αναγνώριση των ενσήμων τεσσάρων συναδέλφων από το ΙΚΑ για το διάστημα που ήταν ανασφάλιστοι, βγήκε και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης που υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει τα χρωστούμενα δεδουλευμένα (τα οποία και κατέβαλε) στην δεύτερη από τους συνάδελφους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, η οποία απολύθηκε λόγο των αξιώσεων της να πληρωθεί όσα της όφειλε ο εργοδότης από διαφορές δεδουλευμένων, αλλά και την επιμονή της να τηρείτε η εργατική νομοθεσία για όλους τους εργαζόμενους στο κατάστημα. Αυτή η απόφαση δεν είναι σημαντική μόνο γιατί η εργαζομένη πήρε τα χρήματά της αλλά και γιατί το δικαστήριο ξεκαθαρίζει ότι:

  1. Τα φιλοδωρήματα ΔΕΝ συμψηφίζονται με τα νυχτερινά, Κυριακές, υπερωρίες, όπως ισχυρίζονταν ο εργοδότης προφανώς για να μην καταβάλει τις νόμιμες αποδοχές.

  2. Οι ντελιβεραδες είναι εργατοτεχνίτες και όχι υπάλληλοι, άλλο ένα τέχνασμα των εργοδοτών που χρησιμοποιούν κατά κόρον για να πληρώνουν λιγότερα, όπως έγινε και σε αυτήν την περίπτωση.

  3. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η αγωγή που έκανε ο εργοδότης σε τέσσερις ντελιβεράδες ζητώντας 800,000 ευρώ(!) για συκοφαντική δυσφήμηση, πέφτει στο κενό.

         Ο αγώνας των συναδέλφων στον Τσαρούχα, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων και δεν θα ήταν νικηφόρος αν η επιτροπή αγώνα διανομέων δεν στήριζε με μοτοπορείες και κινητοποιήσεις τους συναδέλφους, όπως φυσικά και η επιτροπή αλληλεγγύης!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται σε Σωματεία και Επιτροπές μπορούν να κερδίζουν!

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ο εργοδότης να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου και να δώσει λύση στα αιτήματα των απολυμένων εργαζομένων:

 Να παρθούν πίσω οι άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!

 Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας -να επαναλειτουργήσει

το τμήμα delivery.

 Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.

 Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 800.000€ από 4 διανομείς!

EΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΟ «ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ»