Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Νέα εργοδοτική επίθεση σε διανομέα- Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!


Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής βίας ενάντια σε εργαζόμενο σε εταιρεία ταχυμεταφορών ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από την καταγγελία εργαζόμενου. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργαζόμενος διανομέας ανακοίνωσε πως του ήταν αδύνατον να παραδώσει το σύνολο των δεμάτων στην βάρδια του εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, και έτσι από τα 160 δέματα που το είχαν ανατεθεί για παράδοση σε μία μόνο ημέρα εκείνος είχε παραδώσει τα 70. Ο προϊστάμενός του απαίτησε να συνεχίσει την παράδοση, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνθήκες εργασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Όταν, ωστόσο, ο εργαζόμενος αρνήθηκε να εκθέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο, ο προϊστάμενος του επιτέθηκε με μια γροθιά σπάζοντας τη μύτη του εργαζόμενου. Ο εργαζόμενος κατήγγειλε το περιστατικό και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ όπου ο ξυλοδαρμός του πιστοποιήθηκε και από ιατροδικαστή.

Το παραπάνω περιστατικό κάνει ξεκάθαρο για άλλη μια φορά πως είναι καιρός κάθε εργαζόμενος να ορθώσει τη φωνή του και το ανάστημά του. Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε μαριονέτες των αφεντικών ούτε έρμαια στις «ανάγκες» των εταιριών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες πράξεις. Κανένας φόρτος εργασίας δεν μπορεί να δικαιολογήσει την εξουσιαστική άσκηση βίας σε εργαζόμενο που αρνήθηκε να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή του για να εκπληρώσει τους εξοντωτικούς ημερήσιους αυθαίρετους στόχους των εργοδοτών. Οι ζωές μας δεν είναι ούτε αναλώσιμες ούτε διαπραγματεύσιμες στο βωμό του κέρδους των αφεντικών!

Ο κλάδος των διανομέων μετρά ήδη πολλούς νεκρούς, τραυματισμένους, ξυλοκοπημένους. Ενώ διακινδυνεύουν κάθε μέρα τη ζωή τους προσπαθώντας να φέρουν εις πέρας υπεράνθρωπο αριθμό παραδόσεων, ενώ η επισφάλεια στον κλάδο είναι τεράστια, οι εργοδότες ξεσαλώνουν ακόμα και με ξυλοδαρμούς εναντίον τους! Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αλλά είναι μέρος του νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης όπου οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως δούλοι χωρίς καμία εξασφάλιση των βασικών τους δικαιωμάτων, με την υποστήριξη των εγκληματικών αντεργατικών νομοσχεδίων που έχουν ψηφιστεί ή ετοιμάζονται να ψηφιστούν.

Να μην μείνει αναπάντητη καμιά εργοδοτική επίθεση!

Κυβέρνηση και αφεντικά να σταματήσουν να φορτώνουν τα βάρη στους εργαζόμενους- λιγότερη δουλειά – δουλειά για όλους! Κανένας εργαζόμενος μόνος του. Καμία ανοχή στην βία των εργοδοτών! Παραδειγματική τιμωρία όσων ασκούν σωματική και ψυχολογική βία στους εργαζόμενους!



                                      Αντεπίθεση Των Εργαζομένων