Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΒΡΟΥΤΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ


Πριν ακόμη ψηφιστεί το νομοσχέδιο, εταιρία με πάνω από 50 εργαζόμενους στο Ν. Σερρών ζήτησε από 10 εργαζομένους της να κάνουν υπερωρία. Κάποιοι από αυτούς αρνήθηκαν και τότε η εταιρία προέβη σε έγγραφη επίπληξη!! και τους εκβίασε να συμμορφωθούν:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΠΛΗΞΗ

ΗΜΕΡ: 14/05/2021

Ο υπογραφών το παρόν ……. με ειδικότητα εργάτης χειροδιαλ…. δηλώνω ότι, δέχθηκα παρατήρηση από τον ........ διότι αρνήθηκα να εργαστώ υπερεργασιακά για μία ώρα τις ημερομηνίες 12/05, 13/05 και 14/05 επηρεάζοντας την ορθή λειτουργία της παραγωγής του εργοστασίου , και δηλώνω ότι από εδώ και στο εξής θα συμμορφωθώ με τους κανόνες και τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στο εργοστάσιο.

Για την ..........ΑΕ

Ο ΥΠΕΥΘΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ................... Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ..................

..../…./….

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

../.../…


Το περιστατικό αυτό είναι η απόδειξη στην πράξη ότι όλες οι δηλώσεις της κυβέρνησης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο υποτίθεται θα είναι υπέρ των εργαζομένων, ότι οι υπερωρίες θα γίνονται μόνο με την συναίνεση του εργαζόμενου (χωρίς πρόσθετη αμοιβή!) κ.α., δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Βρούτση επιβάλλονται η μαύρη και απλήρωτη εργασία, το 10ωρο ή ακόμη και 12ωρο, οι ατομικές συμβάσεις των εργαζομένων, εξαφανίζοντας έτσι κάθε συλλογική διαπραγμάτευση και πολλά ακόμη. Θέλουν να νομιμοποιήσουν το ακαταλόγιστο για την εργοδοσία, να κάμψουν οποιαδήποτε δυνατότητα αντίστασης των εργαζομένων, αφήνοντάς τους τελείως ξεκρέμαστους, έρμαια στις ορέξεις των εργοδοτών. Ουσιαστικά, ο σκοπός της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του Μητσοτάκη είναι η διάλυση θεμελιωδών δικαιωμάτων του εργατικού δικαίου όπως η 5ήμερη-8ωρη εργασία, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το δικαίωμα στην απεργία και τον συνδικαλισμό.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτό το νέο νομοσχέδιο των σκλάβων πάση θυσία. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα παντού, σε χώρους εργασίας, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές. Μόνο με την δική μας αντίσταση μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να επιβάλουμε το δικό μας δίκιο, το δίκιο των εργαζομένων!



Αντεπίθεση των Εργαζομένων

email: antepithesitonergazomenon@gmail.com 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6982 268 508 - 2310 265 730