Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ


Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 10/3/2022, συνάδελφος σε κατάστημα ενδυμάτων στην Αγορά Καπάνι στην Θεσσαλονίκη, τραυματίστηκε σοβαρά όταν κόπηκε ο ιμάντας του ανελκυστήρα του καταστήματος με αποτέλεσμα η συνάδελφος να πέσει από μεγάλο ύψος. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες καθημερινά εργατικά ατυχήματα ή ορθότερα εργοδοτικά εγκλήματα ενάντια στην ζωή και την υγεία των εργαζομένων.

Το συμβάν αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό ή κάποια άτυχη στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας της εργοδοσίας για συντήρηση των εγκαταστάσεων στον χώρο εργασίας αλλά και για την παροχή μέσων προστασίας στους εργαζόμενους. Τα αντεργατικά εκτρώματα που έχουν ψηφιστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, η εντατικοποίηση της εργασίας, η κατάργηση του οχταώρου, η έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, οι μισθοί της πείνας και το κύμα ακρίβειας που τσακίζει το εισόδημά μας, συνδέονται άμεσα με την καθημερινή αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, που πολλές φορές είναι θανατηφόρα.


Όσο βαθαίνει η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού, όσο η επικίνδυνη φιλοπόλεμη συμμορία των νεοφιλελεύθερων της ΝΔ παραμένει στην εξουσία, όσο ο μισθός μας μειώνεται, τόσο πιο επικίνδυνο θα γίνεται το μεροκάματο για την υγεία και την ζωή μας. Η εργοδοτική αυθαιρεσία και η υποτίμηση της ζωής των εργαζομένων αποτελούν την “κληρονομιά” των μνημονίων και των απανταχού νεοφιλελεύθερων που μετατρέψανε σε δόγμα το “νόμος είναι η τσέπη του εργοδότη”.

Μόνη λύση για να σωθούμε από αυτή την κατάσταση, είναι εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να αντισταθούμε ενωμένοι σε κάθε χώρο εργασίας, να παλέψουμε αρχικά για την κατάργηση του αντεργατικού εκτρώματος ν. Χατζηδάκη. Να αγωνιστούμε για να διώξουμε τους κανίβαλους της ΝΔ, που θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους.



Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com