Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Νίκη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην «Μαλαματίνα»!

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ


Την Πέμπτη 4 Αυγούστου, κατά την διάρκεια 24ώρης απεργίας, η εργοδοσία επιτέθηκε στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνας». Όμως με την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων η απεργία μπόρεσε να περιφρουρηθεί αποτελεσματικά.

Η εργοδοσία έχοντας την προστασία των ΜΑΤ, το νομικό οπλοστάσιο του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και τις πλάτες της Κυβέρνησης, προσπάθησε να σπάσει την περιφρούρηση και να βάλει μπροστά την παραγωγή με απεργοσπαστικό μηχανισμό. Ταυτόχρονα θέλησε να δώσει ένα σαφές μήνυμα αδιαλλαξίας ζητώντας τις συλλήψεις τριών απεργών με ψευδείς κατηγορίες.

Οι εργαζόμενοι της «Μαλαματίνα» μέσα από τις επαναλαμβανόμενες απεργίες τους, με καθολική συμμετοχή, απαιτούν την επιστροφή των αρχικά 5 και τώρα 15 απολυμένων συναδέλφων τους και μελών του Σωματείου, οι οποίοι απολύθηκαν άδικα, εκβιαστικά και παράνομα, για να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών. Παράλληλα διεκδικούν να καθίσει τώρα η εργοδοσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, για την άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών και δηλώνουν ούτε σκέψη για εργολάβο.

Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία, στην «Μαλαματίνα» επιχειρείται από τον περασμένο Μάιο ακόμα ένα μνημονιακό «success story», όπου με το τσάκισμα του συνδικαλισμού επιδιώκουν εκτός από τις μειώσεις μισθών (20% τα τελευταία 3 χρόνια), να εντάξουν εργολαβίες στην παραγωγή, με εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, χωρίς μέτρα προστασίας και δικαιώματα.

Όπως και στα «Πετρέλαια Καβάλας», η καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο και οι απειλές προς τους εργαζόμενους, που είναι πλήρως ενορχηστρωμένα από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, αποτελούν την λεγόμενη μεταμνημονιακή πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται για τους εργαζόμενους μια νέα χειρότερη κόλαση με την ακρίβεια και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών. Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη»–προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης.


Η τρομοκρατία και εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει!

Οι απεργοί της «Μαλαματίνα» δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους, ότι τίποτα δεν τους σταματά, ότι παλεύουν ενωμένοι και αποφασισμένοι μέχρι την τελική νίκη! Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να φτάσει το μήνυμα του αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, για την οικονομική και ηθική στήριξη του! Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στον δρόμο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωσή μας από την κυβέρνηση και του εργοδότες!


Όλοι στην συγκέντρωση ενημέρωσης και συμπαράστασης τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 7 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι.


  • Ανάκληση όλων των απολύσεων.

  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών.

  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

blog: https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com

τηλ: 2310265730