Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Εν μέσω καλοκαιριού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας «κατέβασε» υπουργική απόφαση η οποία υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την Δημόσια Υγεία, στα πλαίσια της εργατοκτόνας πολιτικής της κυβέρνησης και της πρόθεσής της για ισοπέδωση και εντέλει ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν αφορά μόνο τους συνάδελφους ΔΕ νοσηλευτές αλλά όλο το προσωπικό του νοσοκομείου μιας και υποβαθμίζει γενικότερα την λειτουργία του.

Η συγκεκριμένη απόφαση:

Συναδέλφους που όλα τα προηγούμενα χρόνια εκτελούν πλήρη καθήκοντα νοσηλευτή άρα και με άριστη γνώση νοσηλευτικής σημειωτέον με μικρότερο μισθό, τους υποβαθμίζει και τους αδικεί. Επίσης διαιωνίζει το διαίρει και βασίλευε διατηρώντας την πολυδιάσπαση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Όλοι βιώνουμε τις σημερινές συνθήκες μεγάλης υποστελέχωσης/ εντατικοποίησης της εργασίας – που επιδεινώνεται από τις αναστολές εργασίας χιλιάδων συναδέλφων – και σε συνδυασμό με την αύξηση του φόρτου εργασίας των νοσηλευτών από την εισαγωγή των εντύπων του ΟΔΙΠΥ Α.Ε., αυτή η πολιτική απόφαση του Υπουργείου Υγείας οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας εκατοντάδων νοσηλευτικών τμημάτων σε δεκάδες νοσοκομεία πανελλαδικά. Γιατί είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να υπάρξουν προγράμματα βαρδιών που να λειτουργούν με βάση αυτές τις διατάξεις.


Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου. Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση.

Να υπερασπιστούμε το δημόσιο αγαθό της υγείας και να παλέψουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.

Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε νοσοκομείο και σε κάθε δομή δημόσιας υγείας που θα οργανώσουν τον αγώνα μαζί με τα σωματεία, ο οποίος πρέπει να είναι ανυποχώρητος.

Μακριά από εμάς κάθε λογική διαχωρισμού και διάσπασης των εργαζόμενων, πράγμα στο οποίο ελπίζει αυτή η κυβέρνηση.


Να συμμετέχουμε μαζικά όλοι οι συνάδελφοι στην συνέλευση του Σωματείου αυτή την Πέμπτη 01/09/2022 στις 9:00 στο αμφιθέατρο Νευροεπιστημών.


  • Να πάρουμε αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις μέχρι να παρθεί πίσω η κατάπτυστη υπουργική απόφαση.

  • Συγκρότηση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικής.




«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην ΥΓΕΙΑ

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

τηλ.: 2310265730 e-mail: antepithesitonergazomenon@gmail.com